Pekka Poudan salattu puoli paljastui – tiesitkö tätä?
Suosikkimeteorologista kävi ilmi yllättäviä faktoja. Samalla hän paljastaa pari loistavaa niksiään.
Meteorologi Pekka Pouta, 57, on ehdoton nautiskelija. Hän oppi jo lapsena, mitä sana hedonismi tarkoittaa. Se on osa hänen identiteettiään.
Video: Linnea Vihonen paljastaa kalakeittoreseptinsä.
– Siihen kuuluvat ehdottomasti kontrastit. Ei niin, että aina olisi tarjolla herkkuja, vaan pitää syödä välillä arkisesti, jotta voi syödä jotain todella hyvää. Ääripäät ja kontrastit tuovat sen nautinnon elämään, ja arvostan niitä kovasti.
Saunakaan ei tunnu Pekasta yhtä hyvältä, ellei sinne mene avannosta. Nautintojen eteen pitää kuitenkin tehdä jotain, eli aina voi vain vetää lonkkaa.
– Sohvalla köllöttely, television katsominen ja parhaan ruuan mässääminen silloin tällöin ei ole pahe, jos siihen liittyy se toinen puoli. Siitä syntyy tasapaino ja elämä tuntuu elämisen arvoiselta. Nautinnolliselta. Kaikki herkut maistuvat vielä paremmalta, Pekka hehkuttaa elämänfilosofiaansa.
Pekka haluaa nauttia hyvistä aterioista kotona ja joskus ulkonakin.
– Menen ravintolaan syömään jotain, josta tiedän, etten itse pysty sellaista valmistamaan. Kuten sellaista ruokaa, jossa on joku outo resepti.
Soijarouheesta on moneksi
Meteorologi tykkää ruuanlaitosta joko puolisonsa Mari Sarolahden kanssa tai itsekseen.
– Kasvisvaihtoehdoista esimerkiksi soijarouhe on erittäin loistava raaka-aine. Siihen saa imeytettyä mausteet paremmin kuin jauhelihaan. Siitä voi tehdä kaalilaatikon vaikka intialaisittain tai tex mex -tyylisesti maustaen.
Myös soijarouhepihvit ovat Pekasta herkullinen ruoka. Hän on löytänyt soijan raaka-aineena jokin aika sitten ja on lisännyt kasviperäisiä vaihtoehtoja ruokavalioonsa pikku hiljaa.
– Mutten ole mitenkään ehdoton. En ole keksinyt esimerkiksi keinoa korvata possunposkipataa millään.
Tofusta päänvaivaa
Yksi tuote kuitenkin aiheuttaa Pekalle haastetta keittiössä.
– Tofu on aivan helvetin vaikeaa tehdä hyvin. Jos sen pakastaa, sen maku muuttuu sienimäiseksi ja siitä saa puristettua kaiken nesteen pois. Se imee maut silloin todella hyvin, Pekka vinkkaa.
– Toisaalta siitä ei silloin saa niin hyviä siivuja, vaan se on parempi murustella.
Pekan mielestä esimerkiksi pasta carbonara savutofulla on osoittautunut oikein hyväksi tofureseptiksi.
– Tofusiivut ovat ohuita ja maukkaita, ja maustan pastan salvialla.
Grillatusta tofusta Pekka ei sen sijaan ole onnistunut saamaan syömäkelpoista.