No nyt! Tällainen on Meri-Tuuli Väntsin öky-linssikeitto

Julkkiskokki kertoo kyseessä olevan hänen suosikkikeittonsa.
Kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsi, 44, jakaa suosikkireseptinsä myös suurelle yleisölle.
Meri-Tuuli Väntsi vinkkaa maistuvan linssikeittoreseptinsä.
– Seuraavaksi mun soppakulhon täyttää tämä suosikkikeitto linsseillä ja munakoisolla. Bestest reseptejäni! Meri-Tuuli fiilistelee somekanavallaan.
Talvikeleihinkin sopiva soppa on vegaaninen ja gluteeniton.
Meri-Tuulin reseptissä ainutlaatuisen lisän keittoon tuo päälle paahdetut munakoisokuutiot.
Linssikeitto munakoisolla -resepti:
Linssikeittoon:
1 purjo
3 cm pätkä inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
3 dl punaisia tai vihreitä linssejä
2 rkl curryjauhetta
1 tölkki kookosmaitoa
suolaa
vettä
1 rkl voita tai rypsiöljyä paistamiseen
Munakoisokuutiot:
1 munakoiso
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl kurkumajauhetta
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
Valmista ensin munakoiso. Leikkaa munakoiso 1×1 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää mausteet ja öljy, sekoita. Levitä kuutiot tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille, kaavi kulhosta mukaan myös kaikki mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes kuutiot ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Käännä kuutioita lastalla kerran kesken paiston.
Puolita purjo pituussuunnassa, pese se huolellisesti ja hienonna. Hienonna inkivääri ja valkosipulit. Kuullota purjo, inkivääri ja valkosipulit pehmeäksi voissa tai rypsiöljyssä, noin 10 minuuttia.
Lisää seuraavaksi linssit ja curryjauhe, paistele hetken jotta curry pehmenee ja alkaa tuoksua. Lisää sitten kookosmaito ja tölkillisen verran vettä ja sekoita. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna porista rauhassa, kunnes linssit ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, linssit imevät itseensä uskomattoman määrän vettä!
Tarjoa keitto munakoisokuutioiden kera.