Mätipussia poskeen! Söisitkö tätä Kari Kanalan lapsuuden herkkua?
Pappi Kari Kanala kertoo uutuuskirjassa lapsuuden lempiruuastaan.
Heli Pruukin kirjoittamassa Kari Kanala - Pappi ja pelimies -kirjassa (Tammi) Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala kertoo elämäntarinansa.
Kari varttui Keski-Pohjanmaalla Halsualla. Hänellä on kuusi vuotta nuorempi pikkuveli Harri.
Veljesten lapsuuden lempiherkku oli ahvenen mätipussi, joka oli paistettu voissa pannulla.
- Paistettu mätipussi syötiin ruisleivän päällä, Kari muistelee kirjassa.
Karin mukaan lapsuudenperheessä mätipussit säästettiin aina häntä varten, sillä ne olivat hänen suurinta herkkuaan.
Kari kertoo kirjassa, ettei oikein pitänyt lapsena perusruuasta. Häntä käytettiin lääkärissäkin huonon syömisen vuoksi.
- Siellä minulle määrättiin Jekovit-nimistä D-vitamiinivalmistetta. Se oli onnen päivä, koska Jekovit maistui ihan valkosuklaalta, Kari muistelee.