Martina Aitolehden täystyrmäys: Suomalaisten kestosuosikki onkin terveysansa

Hyvinvointivalmentaja lataa raadollisen mielipiteensä monen suosimasta lihavalmisteesta.
Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti on nostanut sosiaalisessa mediassa esiin terveysvinkkinsä, jossa lataa mielipiteensä suomalaisten kestosuosikista.
Video: Eveliina Uosukaisen vinkit hyvinvoinnin lisäämiseen arjessa.
Hunajamarinoidun broilerin, joka on hallinnut ruokakauppojen myyntitilastoja jo yli 30 vuotta, voi Martinan mukaan jättää suosiolla hyllyyn.
– Valmiiksi marinoidut lihat sisältävät usein piilosuolaa, sokeria, lisäaineita ja epäterveellisiä rasvoja, Martina varoittaa tuoreessa Instagram-julkaisussaan.
Hyvinvointivalmentaja kehottaakin seuraajiaan valitsemaan marinoimattoman vaihtoehdon ja maustamaan sen itse.
Suosii ohutleikettä
Suomalaisten rakkaus hunajamarinoidun broilerin makuun on kiistaton. MTV uutisoi jo vuonna 2017, kuinka tämä herkku on säilyttänyt asemansa myyntihittinä vuosikymmenestä toiseen.
Nyt Martina kuitenkin haastaa tämän perinteen ja kannustaa terveellisempiin valintoihin.
– Kanan rintafilee on vähärasvainen, proteiinipitoinen ja sopii erinomaisesti kevyempään ruokavalioon, Martina muistuttaa.
Videolla Martina vertaa sitä paistileikkeeseen, jonka toteaa on kyllä mehevämpi, mutta sisältävän myös enemmän rasvaa.
Julkaisussaan Martina kertoo, että marinoimattoman fileen valitseminen antaa ruuanlaittajalle mahdollisuuden hallita itse mausteita ja suolamäärää. Samalla ruoka on vähemmän prosessoitua, ja makukin on raikkaampi ilman keinotekoisia aromeja.
Mausta itse!
Martina tarjoaa myös käytännön vinkin marinadin valmistukseen.
– Kokeile sitruunamehua, valkosipulia, oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä – luonnollista, herkullista ja kevyttä!
Hyvinvointivalmentajan viesti on selkeä: ruokakaupan hyllyllä tehdyillä valinnoilla on merkitystä. Suosituin tai helpoin vaihtoehto ei välttämättä ole se terveellisin.
– Valitse viisaasti – ravitse kehoasi, älä vain täytä vatsaa, hän tiivistää.
Näet Martinan videon aiheesta alta.