Edullista makumatkailua – katso Saariston Martan resepti

Makumatkailua voi harrastaa hyvän ruoan parissa edullisesti myös suvisessa Suomessa.
Otin käyttöön 30 vuotta sitten kirpputorilta ostamani savipadan. Ateriaksi laitoin broilerin koipia uunikasviksin.
Tämä ruoka valmistuu uunissa omissa oloissaan ja itselle jää hyvää aikaa nauttia kesästä. Grillimestarikin toki näillä raaka-aineilla taikoo kesäaterian pöytään. Tosi hyvää, tätä tehdään taatusti toistekkin!

4 kpl maustamattomia broilerin koipireisiä (3,00 €)
5 sipulia (1,00 €)
Kurkumaa
Paprikaa
Currya
Mustapippuria
Suolaa
Vettä
Muutamia oliiveja
2 sitruunaa (0,50 €)
Öljyä
Uunikasviksiksi voi ostaa lopuilla rahoilla esimerkiksi paprikaa, porkkanaa ja tomaatteja (2,50 €)

Tee broilerin koivet kasviksineen näin:
Mausta koivet ja laita ne pataan sipulipedin päälle. Nakkaa sekaan oliiveja, sitruunaa viipaleina ja kupponen vettä. Hauduta pataa uunin 200 asteessa 2,5 tuntia. Tunnin verran rinnalla kypsyy uunivuoallinen kasviksia; paprikoita, porkkanaa, sipuleita, tomaatteja ja öljyä.
Hinta yhteensä 7,00 €.
Herkullista kesää!