fbq
Roope Bob Tikkanen ullanlinnan henkirikos Helsingin käräjäoikeus
Roope Bob Tikkanen ullanlinnan henkirikos Helsingin käräjäoikeus

Yllätyskäänne – Ullanlinnan psykiatri on paikalla oikeudessa: katso kuvat

Tummansiniseen huppariin sonnustautunut mies nosti vihkon hänen päänsä eteen, peittäen kasvonsa kuvaajilta.

Seiska on paikan päällä seuraamassa Ullanlinnan psykiatrin murhaoikeudenkäyntiä Helsingin käräjäoikeudessa.

Ennakkotietojen mukaan syytetty eli Roope Bob Tikkanen, 49, ei ollut osallistumassa oikeudenkäyntiin paikan päällä, vaan hänet odotettiin osallistuvan etäyhteydellä istuntoon.

Ei herkille! Syyte: Tikkanen surmasi vaimonsa raa'alla tavalla

Oikeudenkäynti alkoi puoli tuntia myöhässä. Tikkasen puolustaja, lakimies Kerstin Koorti totesi Seiskalle, että istunnon suhteen oli niin sanotusti "logistisia ongelmia".

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ilmeisesti myöhästyminen liittyi lopulta siitä, että Tikkanen olikin päättänyt saapua oikeudenkäyntiin.

Kun salin ovet aukesivat, Tikkanen istui jo paikallaan. Tummansiniseen huppariin sonnustautunut mies nosti vihkon päänsä eteen ja peitti kasvonsa kuvaajilta.

Hän ei sanonut sanaakaan kuvaamisen aikana. Kun oikeudenkäynti alkoi, hän piti edelleen huppua päässä. 

Tikkasen vierellä istuu puolustaja Maija Heinonen (vas.) ja puolustaja Kerstin Koorti.

Roope Bob Tikkanen istui hiljaa paikallaan, peittäen kasvonsa vihkolla.
Roope Bob Tikkanen istui hiljaa paikallaan, peittäen kasvonsa vihkolla.

Syyttäjä luki Tikkaselle syytteet murhasta ja törkeästä varkaudesta. Sen jälkeen tuomari julisti, että asian käsittely jatkuu suljetuin ovin salassa pidettävien kohtien vuoksi. 

Media ja yleisö joutui poistumaan salista, ja asiaa käsitellään loppupäivän ajan suljetuin ovin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jutun seuraava käsittelypäivä on huomenna, keskiviikkona 15.11.

Tästä on kyse

Tikkasen vaimo kuoli heidän yhteisessä kodissaan Helsingin Ullanlinnassa 16. joulukuuta 2022. Poliisi tuli paikalle, kun Tikkanen oli siirtämässä mattoon käärittyä ruumista autoonsa seuraavana päivänä.

Tikkasta syytetään murhasta ja törkeästä varkaudesta.

Julkisesta haastehakemuksesta ilmenee, että Tikkanen oli syyttäjän mukaan tappanut vaimonsa lyömällä häntä päähän kynttilänjalalla tai vastaavalla esineellä ainakin viisi kertaa.

Ullanlinnan mattomurhan tapauksessa kohukäänne – syyttäjä on syytetyn entinen koulukaveri

Uhrin päähän syntyi lyöntien seurauksena syviä haavoja, ja osa lyönneistä osui takaraivoon. Lisäksi Tikkanen oli syyttäjän mukaan potkinut naista useita kertoja. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Uhrille oli väkivallan seurauksena lisäksi aiheutunut haavoja hänen päähänsä, suun ympärille, silmiin sekä mustelmia ympäri vartaloaan.

Haastehakemusta ilmenee, että uhri oli yrittänyt puolustautua esimerkiksi puremalla ja raapimalla Tikkasta. Miehelle oli aiheutunut haavoja hänen kasvoihinsa, ja hänellä oli myös iso mustelma vasemmassa reidessä.

Syyte: Tikkasen teko oli harkittu

Syyttäjän mukaan teko oli harkittu, ja toteutettu erittäin raa’alla ja julmalla tavalla. Motiivi on syyttäjän näkemyksen mukaan ollut mustasukkaisuus.

Haastehakemuksessa mainitaan, että Tikkanen on kaksi päivää ennen vaimonsa kuolemaa hakenut Lasolia kaupasta, jonka avulla hänen oli tarkoitus siivota jälkiään asunnosta. 

Tikkanen oli syyttäjän mukaan siirtänyt vaimonsa ruumiin makuuhuoneen mattoon. Mattoon oltiin laitettu myös naisen takki, pipo sekä kaulaliina.

Lisäksi Tikkanen oli piilottanut naisen omaisuutta, kuten Diorin 2 000 euron käsilaukun, 7 550 euron arvoisen Rolex-kellon sekä naisen autonavaimet.

Edellä mainittujen esineiden perusteella syyttäjän näkemys on, että Tikkanen olisi syyllistynyt törkeään varkauteen, josta häntä myös syytetään.

Syyttäjän mukaan Tikkanen vaimonsa tappamisen jälkeen siirtynyt siivoamaan asuntoa. Hän ei ollut tarkistanut, onko vaimo enää hengissä.

Mies teki myös katoamisilmoituksen vaimostaan, vaikka tämä oli jo kuollut. Hän oli soittanut hätäkeskukseen ilmoittaakseen vaimonsa katoamisesta.

Juttua muokattu 15.11.2023 klo 14:23: Heinonen toimii Tikkasen puolustajana, ei edunvalvojana.