fbq
joni hesselgren

Video: Tämän takia Joni Hesselgren lähti ilman juristia käräjille – "Kukaan ei joudu sähkötuoliin"

Tubettajat Joni Hesselgren ja Janne Naakka kohtasivat toisensa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tänään tiistaina (25.4.).

Katso video: Joni Seiskan videohaastattelussa juuri ennen oikeudenkäyntiä

Joni ja Janne ovat olleet riidoissa jo kolmen vuoden ajan, sillä Joni teki Jannesta kolme eri Youtube-videota, jotka johtivat lopulta kolmeen kunnianloukkaussyytteeseen. Joni on myöhemmin poistanut videot kanavaltaan.

Janne on jutussa asianomistaja eli uhri. Seiska yritti jututtaa Jannea ennen oikeudenkäyntiä ja sen jälkeen, mutta hän ei halunnut lausua aiheesta mitään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Joni Hesselgren purskahti nauruun oikeussalissa - tuomari paljasti sometähden minimaaliset tulot

Syyttäjän mukaan Joni on kaikilla videoilla samalla tavalla halventanut Jannea ja esittänyt hänestä valheellisia väitteitä ja vihjauksia, loukkauksia sekä nimittelyä. Lisäksi Jonin väitetään saaneen taloudellista hyötyä videoista.

Videot keräsivät Jannen asianajajan mukaan yli 900 000 näyttökertaa ennen kuin Joni päätti poistaa ne kanavaltaan.

Videolla Joni on kritisoinut Jannea rankoin sanoin. Myös Jannen ulkonäköä kritisoitiin epäasiallisesti. Videot katsottiin oikeudenkäynnin aikana salissa.

Jonin myönsi yhden videoista olleen epäasiallinen, mutta väitti kaikkien videoiden olevan luonteiltaan satiirisia. Jannen mukaan hän kokee videot todella loukkaaviksi, ja hän sanoi Jonin kertoneen valheellisia asioita Jannesta videoillaan.

Joni kertoi Seiskalle suhtautuvansa oikeudenkäyntiin hyvin rennosti.

– Vihdoin saadaan tämä asia päätökseen. Tästä on kuitenkin kulunut kolme vuotta. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tubettaja perusteli syitä siihen, miksi hänellä ei ollut asianajajaa käsittelyssä.

– Pohdin sitä yhdessä kohtaa, minä "tutkin mun optionseja". Mutta tämä on niin ö-mapin juttu, sen takia tätä käsittelyä on siirretty niin paljon, Joni saneli.

Janne Naakka ja Joni Hesselgren saapuivat käräjille - jäiset välit tallentuivat kuviin!

Jonin mukaan hänen mielestään ei ollut järkevää käyttää resursseja tai rahaa asianajajaan. 

– Tulin tänne ja puolustan itseäni, "you know". Kävi miten kävi.

Tubettaja oli aiemmin harkinnut saapuvansa paikalle muutaman ystävän kanssa. Se ei lopulta kuitenkaan tuntunut oikealta ratkaisulta.

joni hesselgren janne naakka oikeudenkäynti
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En halunnut tulla tänne minkään "squadin" kanssa, tiedätkö, Joni sanoi.

Jonille vaaditaan 100-120 päivän sakkorangaistusta. Tubettaja suhtautuu mahdolliseen vankeusrangaistukseenkin hyvin leppoisasti.

– Ei tämä ole mikään vakava juttu, en ole menossa vankilaan tai joutumassa sähkötuoliin. Se on kuitenkin kunnianloukkausjuttu, minusta tuntuu että ihmiset hysterisoi sitä hirveästi. "Käräjät" on mielestäni glamourisoitu. Silleen, "it's pretty boring", Joni totesi.

Seiska jututti Jonia vielä oikeudenkäynnin jälkeen. Ääni kellossa oli muuttunut, ja tubettaja mainitsi katuvansa edustaneensa itse itseään ilman asianajajaa.

– Myönnän, että tuolla istuessani ymmärsin ettei minulla ole ketään joka voisi käyttää tuollaista hienoa lakijargonia. Mietin, että varmasti puhun itseni pussiin. Saatan sanoa, mitä sylki suuhun tuo. Kaikki muut puhuivat niin harkitusti.

– Alkoi vähän toivo hiipumaan, että minä kusen tämän tilanteen totaalisesti. Olisi pitänyt ottaa joku osaava henkilö mukaan, Joni kertoi naureskellen.

Joni Hesselgrenin postiluukusta tipahti ikävä yllätys: "Sain poliisilta kirjeen"

Jonin mielestä oikeudenkäynnistä oltaisiin voitu välttyä, jos Janne olisi vastannut Jonin anteeksipyyntöön jonka hän lähetti Instagramissa.

joni hesselgren janne naakka oikeudenkäynti
Kuvassa jutun asianomistaja Janne Naakka.

Joni myös alleviivasi, että oikeudenkäynti on hänen mielestään hyvä ennakkotapaus.

– Taiteellinen sananvapaus ja silleen. Koen että on ihan silleen kivaa, että tällaista tapahtuu, Joni avautui.

Jos Joni todetaan syylliseksi joutuu hän myös korvaamaan Jannelle muhkeat vahingonkorvaukset. Janne vaatii Jonilta korvauksia psyykkisestä haitasta 3500 euroa sekä lisäksi 12 500 euron edestä vahingonkorvauksia.

Lisäksi Joni voi joutua maksamaan Jannen asianajajan laskun, joka on suuruudeltaan noin 7 000 euroa.

– Toivon, että oikeus tapahtuu. Toivon tämän päättyvän minun edukseni, ja etten joudu maksamaan noita summia, Joni totesi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus voi vielä muuttaa edellä mainittujen summien määrää ennen tuomion antamista. Tästä tiedotetaan tuomion antamisen yhteydessä.

Tuomio annetaan 10. toukokuuta.