fbq
ullanlinnan epäilty henkirikos

Uutta tietoa Ullanlinnan epäillystä henkirikoksesta: poliisi tutkii tappona - tämä tapauksesta tiedetään nyt

Poliisi tiedotti tänään maanantaina (19.12.), että Ullanlinnan lauantaina tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkinnan rikosnimike on tarkentunut.

Helsingin poliisin mukaan tapauksen tämänhetkinen rikosnimike on tappo. Rikosinimikkeen tarkentuminen perustuu niihin tietoihin, joita poliisilla on tässä vaiheessa tiedossa tapaukseen liittyen.

– Kyseessä on erittäin vakavan rikosepäilyn esitutkinta. Ymmärrämme, että tapaus herättää paljon mielenkiintoa ja huolta kansalaisissa. Toistaiseksi emme pysty kuitenkaan käsittelemään tapauksen yksityiskohtia julkisuudessa, koska se voisi vaarantaa esitutkinnan, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski toteaa tiedotteessa.

Yle: Sankaripoliisi pelasti Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn perheen merestä - "Siellä oli pieniä lapsia"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Poliisin mukaan epäilty mies esitetään vangittavaksi mahdollisesti huomenna tiistaina. Tiedotteen mukaan poliisi ei toistaiseksi ole kuulustellut epäiltyä. Muita tapaukseen liittyviä henkilöitä on kuultu.

Suomen lain mukaan tappo on tahallinen henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos. Henkilö, joka syyllistyy tappoon, tulee tuomita rikoksesta vankeuteen vähintään kahdeksaksi vuodeksi.

Ullanlinnan epäillyn henkirikoksen tapahtumat ovat järkyttäneet suomalaisia. Sosiaalisessa mediassa ollaan jo lauantaista lähtien spekuloitu tapauksen mahdollisesta rikosnimikkeestä. 

Shokkipaljastus: Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty psykiatri ajoi autonsa mereen – kyydissä 4 lasta ja vaimo!

Kuten poliisi on tiedotteessa maininnut, saattaa rikosnimike vielä tarkentua esitutkinnan jatkuessa. 

Myös murha rikosnimikkeenä on tappo, mutta Suomen lain mukaan jotta tappo voidaan tuomita murhana, sen on oltava esimerkiksi vakaasti harkiten tai erityisen raa'alla tai julmalla tavalla tehty sekä muutenkin kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Myös surma on tappo, mutta silloin tapon katsotaan tapahtuneen lieventävien asianhaarojen vallitessa poikkeuksellisista olosuhteista, rikoksentekijän vaikuttimista tai muista rikokseen liittyvistä seikoista johtuen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tarkentuneen rikosnimikkeen perusteella voi siis päätellä, ettei epäilty rikos ollut suunniteltu teko.

Lähde: Minilex, Oikeus.fi