fbq
Ullanlinna

Ullanlinnan epäilty mattosurmaaja teki Ollille mielentilatutkimuksen: ”Hän jäi mieleen erikoisena persoonana”

Seiskaan otti yhteyden aikoinaan henkirikoksesta tuomittu mies, jota kutsutaan tässä jutussa Olliksi. Mielentilatutkimuksen Ollille teki aikoinaan Ullanlinnan epäilty mattosurmaaja.

– Hän tutki minut Hesperian sairaalassa vuonna 2008, jolloin siellä vielä tehtiin mielentilatutkimuksia. Hänen esihenkilönään oli ylilääkäri Matti Virkkunen, Olli kertoo.

– Kieltämättä heräsi aika monta ajatusta, kun tajusin tuolloisen psykiatrini olleen tämä nyt Ullanlinnan surmasta epäilty.

Uutta tietoa: Epäilyllä mattosurmaajalla ja Hannu Lauermalla yllättävä yhteys - näin ylilääkäri kommentoi

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jo ennen surmatyötään Ollilla oli diagnosoitu mielenterveyshäiriö. Surman käräjäoikeuskäsittelyssä Olli ja hänen asianajajansa ilmoittivatkin halustaan mielentilatutkimukseen.

– Tuolloin tapasin kyseisen psykiatrin ensimmäistä kertaa.

Olli muistaa psykiatrin hyvin, sillä mielentilatutkimus kesti kaksi kuukautta, ja tapaamiskertoja kertyi lyhyessä ajassa useita.

– Mies vaikutti erittäin empaattiselta, ehkä vähän nörtiltä. Hän jäi mieleen tavallisuudesta poikkeavana, hieman erikoisena persoonana. Toisaalta kokemukseni mukaan psykiatreissa on paljon erikoisia persoonia. Hän oli todella kiinnostunut tapauksestani.

Seiska haastatteli taposta tuomittua miestä, jolle Ullanlinnan epäilty surmaaja teki mielentilatutkimuksen vuonna 2008. – Tämän psykiatrin tutkimia syytettyjä on tietojeni mukaan useita kymmeniä, haastateltu sanoo.
Seiska haastatteli taposta tuomittua miestä, jolle Ullanlinnan epäilty surmaaja teki mielentilatutkimuksen vuonna 2008. – Tämän psykiatrin tutkimia syytettyjä on tietojeni mukaan useita kymmeniä, haastateltu sanoo.

Ullanlinnan epäillystä henkirikoksesta uutta tietoa: uhrin kuolinaika tarkentui

Olli sai tuomion tapettuaan naisystävänsä kuristamalla. Vielä toistaiseksi ei tiedetä, millä tavoin Ullanlinnan taposta epäilty psykiatri olisi tappanut vaimonsa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ollin mielentilatutkimus ei vaikuttanut käräjäoikeuden tuomioon. Hänen todettiin toimineen täydessä ymmärryksessä, ja hän sai 10 vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

Olli korostaa, että hän tyytyi tuomioonsa eikä valittanut siitä hoviin.

– Sain ansioni mukaan, ja kannan loppuelämäni taakkaa tekemästäni rikoksesta.

– Olen ollut nyt hieman yli 10 vuotta vapaana ja elänyt täysin nuhteetonta elämää. Olen siis tässä suhteessa tilastopoikkeus, Olli sanoo.

Haastatellun ”Ollin” nimi on muutettu jutun arkaluonteisuuden vuoksi. Seiska on nähnyt tapaukseen liittyviä asiakirjoja.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.