fbq
Ullanlinna

Ullanlinnan epäilty mattosurmaaja teki naisystävänsä kuristaneelle mielentilatutkimuksen – tuomittu Olli epäilee nyt tuloksia

Seiskaan otti yhteyden aikoinaan henkirikoksesta tuomittu mies, jota kutsutaan tässä jutussa Olliksi. Mielentilatutkimuksen Ollille teki aikoinaan Ullanlinnan epäilty mattosurmaaja.

– Hän tutki minut Hesperian sairaalassa vuonna 2008, jolloin siellä vielä tehtiin mielentilatutkimuksia. Hänen esihenkilönään oli ylilääkäri Matti Virkkunen, Olli kertoo.

– Kieltämättä heräsi aika monta ajatusta, kun tajusin tuolloisen psykiatrini olleen tämä nyt Ullanlinnan surmasta epäilty.

Olli sai tuomion tapettuaan naisystävänsä kuristamalla. Vielä toistaiseksi ei tiedetä, millä tavoin Ullanlinnan taposta epäilty psykiatri olisi tappanut vaimonsa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ullanlinnan epäilty mattosurmaaja teki Ollille mielentilatutkimuksen: ”Hän jäi mieleen erikoisena persoonana”

Ollin mielentilatutkimus ei vaikuttanut käräjäoikeuden tuomioon. Hänen todettiin toimineen täydessä ymmärryksessä, ja hän sai 10 vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

Vain muutama vuosi Ollille tekemänsä mielentilatutkimuksen jälkeen psykiatrin elämänhallinta luisui siihen tilaan, että Valvira rajoitti hänen lääkärinoikeuksiaan. Siitäkin huolimatta hän aloitti Rinnekoti-säätiössä psykiatrian ylilääkärinä.

– Psykiatrin edesottamuksia nyt seuratessa on väkisinkin tullut mieleeni, että kuinka luotettava minulle tehty mielentilatutkimus oikeastaan oli?

Vaikka tutkimuksesta on jo 14 vuotta, sillä on edelleen suuri vaikutus Ollin elämään. Siihen pitäisi voida luottaa ilman epäilyksiä.

– Tämä psykiatrihan on tehnyt valtavan määrän mielentilatutkimuksia myös muille syytetyille, Olli muistuttaa.

Psykiatrin vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Auroran sairaalassa. Järjestely oli täysin poikkeuksellinen, sillä myös käräjätuomari oli mukana sairaalassa.
Psykiatrin vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Auroran sairaalassa. Järjestely oli täysin poikkeuksellinen, sillä myös käräjätuomari oli mukana sairaalassa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Uutta tietoa: Epäilyllä mattosurmaajalla ja Hannu Lauermalla yllättävä yhteys - näin ylilääkäri kommentoi

Ollin näkemyksen mukaan Ullanlinnan surmasta epäilty psykiatri tietää varsin hyvin, mitä mielentilatutkimusten kysymyksillä milloinkin ajetaan takaa.

– On mielenkiintoista, hakeeko hän pääsyä mielentilatutkimukseen, mikäli hänen katsotaan syyllistyneen rikokseen.

– Mielentilatutkimuksissa tulee esiin myös jääviyskysymys. Ullanlinnan epäilty on ollut tekemisissä aika monen psykiatrin kanssa joko opiskeluiden tai työnsä puolesta.

Ullanlinnan epäillystä henkirikoksesta uutta tietoa: uhrin kuolinaika tarkentui

Olli korostaa, että hän tyytyi tuomioonsa eikä valittanut siitä hoviin.

– Sain ansioni mukaan, ja kannan loppuelämäni taakkaa tekemästäni rikoksesta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olen ollut nyt hieman yli 10 vuotta vapaana ja elänyt täysin nuhteetonta elämää. Olen siis tässä suhteessa tilastopoikkeus, Olli sanoo.

Haastatellun ”Ollin” nimi on muutettu jutun arkaluonteisuuden vuoksi. Seiska on nähnyt tapaukseen liittyviä asiakirjoja.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.