fbq
Kuvituskuva

Tapon yritys Sörnäisten metroasemalla - syyte: mies yritti ampua järjestyksenvalvojaa päähän - ase oli lipastettu väärin, ja taskusta löytyi bentsopillereitä

Vuoden alussa uutisoitiin poikkeuksellisesta tilanteesta Helsingin Sörnäisten metroasemalla.

Poliisi tiedotti uudenvuodenpäivänä (1.1.) heille saapuneesta ilmoituksesta häiriökäyttäytymisestä Sörnäisten metroasemalla. Poliisin mukaan kolme miestä olivat käyttäytyneet uhkaavasti lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia kohtaan metroaseman laiturialueella.

Yhdellä miehistä oli mukanaan ampuma-ase, jolla hänen epäillään yrittäneen ampua yhtä metroaseman järjestyksenvalvojista. Laukauksia ei kuitenkaan ammuttu. Paikalla olleet järjestyksenvalvojat saivat mieheltä aseen pois ja tilanne oli saatu hallintaan poliisin saapuessa paikalle, poliisin tiedotteessa mainittiin.

Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa tänään tiistaina (15.3.). Jutun päänimike on tapon yritys. Saman diaarinumeron alla on myös viisi muuta rikosnimikettä, kuten järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen, laiton uhkaus, ampuma-aserikos sekä huumausainerikos.

Poliisi turvaa oikeudenkäyntiä! Katujengikäräjillä mittavat turvatoimet: kohuräppäri Milan Jaff saapuu oikeuteen - katso kuvat!

Vastaajina ovat kaksi miestä. Yhtä vastaajaa syytetään ainoastaan järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. 

Toinen mies mainitaan vastaajana kaikissa kuudessa syytekohdissa. Hän on Helsingin käräjäoikeuden toimittamien asiakirjojen perusteella ollut vangittuna 1. tammikuuta asti.

Syyte: Tosi-tv-tähti pahoinpiteli kultansa - taustalla rajut rikokset

Syyttäjän mukaan järjestyksenvalvoja oli tehnyt päätöksen poistaa toinen vastaajista metroasemalta, sillä tämä oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Vastaaja oli alkanut riuhtoa irti järjestyksenvalvojan otteesta. Vastaaja ja järjestyksenvalvoja olivat ajautuneet pystypainiin, josta vastaaja oli toistamiseen vastustanut kiinniottoa. 

Lopulta järjestyksenvalvoja joutui käyttämään tilanteessa kaasua saadakseen vastaajan maahan, sillä vastaaja oli ottanut esille Atak Zoraki Stalker 2918 -pistoolin. Se on Turkissa valmistettu kaasuase. Kaasuaseita voi muokata laittomiksi ja vaarallisiksi poraamalla aseen piippua.

Miestä, jota syytetään ainoastaan järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, oli yrittänyt mennä tilanteeseen väliin järjestyksenvalvojien varoituksista huolimatta.

Milan Jaffia syytetään törkeästä lapsenraiskauksesta - someräppärillä poikkeuksellinen rikostausta

Hän oli yrittänyt ottaa haltuunsa toiselta vastaajalta tippuneen aseen. Myös häntä jouduttiin kaasuttamaan.

Syyttäjän mukaan vastaaja oli yrittänyt ampua järjestyksenvalvojaa eli asianomistajaa päähän ja ylävartalon alueelle. Vastaaja oli syytteen mukaan painanut kaksi kertaa liipasimesta.

Haastehakemuksen mukaan teko jäi tapon yritykseksi, koska ase ei yrityksistä huolimatta lauennut: Patruuna oli ollut lipastettuna aseen lippaaseen väärinpäin.

Vastaajalla oli myös ollut hallussaan 42 kappaletta bentsopilleriä kiinnioton aikana. 

Tytöt 18 -sarjan kaltoinkohdeltu Malla rakastui raakaan murhaajaan: mies sahasi 48-vuotiaan äidin käden irti ja meni uhrin lapsen luo yöksi

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ja miehen pitämistä vangittuna tuomion antamiseen asti. 

Toiselle vastaajalle syyttäjä vaatii sakkotuomiota.