fbq
Jare Tiihonen

Syyttäjä: Jare Tiihonen maksoi tietämättään ex-ystävänsä farkut: ”Miten koko työmaa ajelee mun piikkiin?”

Jare Tiihosen ullakkorakennusprojektin jälkinäytös käydään Helsingin käräjäoikeudessa. Tapauksesta paljastuu yhä oudoimpia yksityiskohtia. Syyttäjä on haastanut Jaren ex-ystävän käräjille tapauksesta, jossa häntä syytetään törkeästä petoksesta. 

Syyttäjän mukaan rakennuttajamies on syyllistynyt muun muassa työtuntien tuplalaskutuksiin sekä maksattanut Jarella projektiin kuulumattomia kuluja, kuten bensakulujaan, farkkunsa ja jopa Chelsea-merkkiset bootsinsa. 

- Tulee surkuhupaisa fiilis, kun olen yrittänyt ymmärtää tätä kaikkea. Kaveri on ajanut noin 45 000 km puolentoista vuoden aikana, niin mistä nämä ajot koostuvat? 

- Siellä on käyty tankkaamassa Kärsämän Teboililla, Iittalassa, Kolilla, miten nämä ovat kuuluneet työajoihin? 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Miten koko työmaa ajelee mun piikkiin, kun siitä ei ole sovittu, Jare hämmästeli käräjillä.

Poliisikuulusteluissa Jare kertoi ex-ystävällään olleen samaan aikaan muita työmaaprojekteja. Hän epäili, että ex-ystävä olisi mahdollisesti laittanut näiden muiden työmaiden kuluja Pursimiehenkadun kuluihin.

- Eri osoitteisiin tilatut ja Pursimiehen projektin aikatauluun sopimattomat tuotteet osoittavat hänen maksattaneen meillä myös muita päällä olleita projektejaan, Jare epäili poliisikuulusteluissa.

Jare Tiihonen ja ex-ystävä hieroivat kohusopimusta ravintolassa – tärkeä laskutoimitus jäi tekemättä: ”Nyt kuulostaa tosi kalliilta”

Poliisikuulusteluissa rakennuttajamies kertoi hyvittäneensä joitain kululaskuja, jotka olivat virheellisesti merkitty Pursimiehenkadun urakkaan kuuluviksi. 

- Laskut ovat olleet toimistollani jatkuvasti, ja olen sanonut Tiihoselle, että voivat tulla toimistolle milloin vain käymään laskuja läpi, mutta he eivät ole tulleet enkä minä yksinkään ole niitä läpi käynyt. 

- Haluan myös sanoa, että olen yksi maksaja näistä kuluista, ja olisi järjetöntä, että laskuttaisin myös itseäni, ex-ystävä muistutti poliisikuulusteluissa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lisäksi rakennuttajamies kritisoi voimakkaasti sitä, että miksi työprojektiin ostetut työvälineet on laitettu petoksen piikkiin. 

- Koetko, että 1 200 euron arvoisen timanttileikkurin ostos on petos, ja että rakennuttajan olisi pitänyt maksaa se itse sataprosenttisesti? Mikä omakustannehinta se on, jos rakennuttaja maksaa itse timanttileikkurista, puolustusasianajaja Olli Pohjakallio kyseli Jarelta. 

- Mä olen maksanut timanttileikkurista 56 prosenttia, ja kun projekti loppuu, mitkä työvälineet jäävät mun varastoon, Jare vastasi. 

Ex-ystävä on kiistänyt rikoksen. Oikeudenkäynti jatkuu vielä, viimeisin istuntopäivä on 8. helmikuuta.