fbq

Seiska paljastaa: Räppäri Kevin Tandu kertoi, miten käyttää huumeita – oikeus ei uskonut: "Ilmeinen yliannostuksen vaara"

Kevin Tandun meriselitykset eivät menneet läpi käräjäoikeudessa, ja hänen katsottiin hankkineensa kokaiinia levittämistarkoituksessa.

Räppäri Kevin Tandu, 29 on tuomittu törkeästä huumausainerikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa asiassa 6.9.2023. Tandu sai rikoksesta vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. 

Rangaistuksesta vähennetään se aika, jolloin Tandu oli ollut vangittuna esitutkinnan aikana, eli 12-14.2.2021.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun valtiolle. Tandu ei joutunut itse maksamaan puolustajansa palkkiota, vaan 514,60 euron lasku meni valtion piikkiin "Tandun taloudellisista oloista" johtuen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tandun koeaika päättyy 6.9.2025. Tuomio on lainvoimainen.

Räppärin vankeustuomio on ehdollinen, sillä Helsingin käräjäoikeuden mukaan hänellä ei ole rikosrekisteriä. Rikosrekisteriin ei tule merkintää pelkästä sakkorangaistuksesta. 

Tandu on vuonna 2021 tuomittu huumausainerikoksesta 65 päivän sakkorangaistukseen. Silloin hän piti hallussaan 80 grammaa marihuanaa. Tuomio on lainvoimainen.

 Räppäri Kevin Tandulle syyte törkeästä rikoksesta

Seiska uutisoi Tandun syytteestä viime vuoden marraskuussa. Silloin hän väitti, että kyse on väärinkäsityksestä.

– En liity tuohon asiaan. Se koskee jotain kaveria, ja minut sekoitettiin siihen. Minun pitää selvitellä tätä, Kevin totesi Seiskalle.

Oletko käyttänyt huumeita?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En liity tähän tapaukseen. Olin väärässä porukassa väärään aikaan, hän sanoi.

Räppäri jatkoi kokaiinia katukauppapitoiseksi

Käräjäoikeuden mukaan Tandu oli vuonna 2021 laittomasti pitänyt osittaisessa levitystarkoituksessa hallussaan 37,3 grammaa kokaiinia sekä 54,4 grammaa kannabista.

Huumausaineet on takavarikoitu Tandun asunnosta kotietsinnän yhteydessä 12.2.2021. Asunnosta löytyi myös käteistä rahaa, josta osa oli käräjäoikeuden mukaan todennäköisesti peräisin huumeiden levittämisestä. 

Lisäksi Tandun asunnosta takavarikoitiin kaksi digivaakaa sekä useita urasulkijapusseja, jotka käräjäoikeuden mukaan viittasivat ainakin osittaiseen levitystarkoitukseen.

Ex-mäkihyppääjä Harri Olli saapui oikeuteen - pahoinpitelykäräjät alkoivat

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Käräjäoikeuden mukaan kokaiini on erittäin vaarallinen huumausaine.

Tandulla oli käräjäoikeuden näkemyksen mukaan ollut osittain hallussaan huomattavasti vahvempaa kokaiinia, jota hän oli niin sanotusti "jatkanut", eli muuntanut tavanomaiseen katukauppavahvuuteen.

Tandun väite: käytin 1-2 grammaa kokaiinia päivässä

Tandu kiisti oikeudessa syytteen ja myönsi syyllistyneensä törkeän huumausainerikoksen sijaan perusmuotoiseen huumausainerikokseen. Hän myös kiisti levitystarkoituksen.

Tandu kertoi oikeudessa käyttäneensä kokaiinia 1-2 grammaa päivässä. Käräjäoikeus ei uskonut miehen selityksiä, sillä oikeuden mukaan tavanomainen kokaiinin käyttöannos on noin 0,1 grammaa.

– Käräjäoikeus katsoo, ettei Tandun kertomaa päivittäistä käyttöannosta ole pidettävä uskottavana, kun otetaan huomioon tavanomainen käyttöannos sekä ilmeinen yliannostuksen vaara normaalin käyttöannoksen huomattavasti ylittävissä määrissä, käräjäoikeuden tuomiossa todetaan.

Tosi-tv-tähti Kasper Konttila: Minulla on huumevelkaa

Räppäri toi huumeita keikoilleen

Tandu myös yritti kiistää levittämistarkoituksen väittämällä, että hän oli pitänyt hallussaan urasulkijapusseja siitä syystä, että hän oli pakannut niihin kokaiinia omaa käyttöä varten. 

Kokaiinia sisältävät pussit hän oli omien sanojensa mukaan tuonut mukaan omille keikoilleen.

Maria Nordinia uhkaa Coco-kissan menetys valtiolle – tunteellinen vetoomus käräjillä: ”Tämä on vilpitön totuus”

Käräjäoikeuden Tandun kertomus kokaiinipusseista todisti ainakin osittaisen levitystarkoituksen.

– Käräjäoikeus toteaa Tandun myös itse kertoneen pakanneensa kokaiinia esiintymismatkoilleen näihin muovipusseihin pienempinä annoksina, mikä jo itsessään aiheuttaa vähintään vaaran huumausaineen levittämisestä, kun otetaan huomioon yleisen elämänkokemuksen perusteella tiedossa oleva kokaiinin sosiaalinen käyttötapa niin sanottuna juhlahuumausaineena, tuomiossa mainitaan.