fbq
Petrus käyttäytyi oudosti oikeustalolla. Hän ei suostunut vastaamaan toimittajien kysymyksiin, ja yritti jatkuvasti esittää omia kysymyksiä toimittajille.
Petrus käyttäytyi oudosti oikeustalolla. Hän ei suostunut vastaamaan toimittajien kysymyksiin, ja yritti jatkuvasti esittää omia kysymyksiä toimittajille.

Petrus Pennanen voitti oikeudessa - feministipuolueen piiripomo tuomittiin kunnianloukkauksesta

Riikka Pöntinen sai rikoksesta 40 päiväsakkoa, ja hänet määrättiin myös maksamaan 4 000 euron kärsimyskorvaukset Petrukselle viivästyskorkoineen.

Feministisen puolueen Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtaja Riikka Pöntinen on tuomittu kunnianloukkauksesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Jutussa on asianomistajana Petrus Pennanen, joka teki rikosilmoituksen Pöntisestä liittyen tämän somejulkaisuihin vuodelta 2021.

Asiaa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 17. elokuuta, ja oikeus antoi tuomionsa asiasta tänään torstaina (31.8.).

Käräjäoikeuden mukaan Pöntinen on syyllistynyt kunnianloukkaukseen, ja hänet tuomittiin 40 päiväsakkoon. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jopas! Näin poseeraa ex-pari Petrus Pennanen ja huivipäinen Roosa Sandelin

Oikeus katsoi, että poliitikko oli somessa esittänyt valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko oli omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä ja Pennaseen kohdistuvaa halveksuntaa.

Maksettavaa Pöntiselle tuli sakkoja 480 euron edestä, minkä lisäksi hänet määrättiin maksamaan Pennaselle 4 000 euroa kärsimyskorvausta viivästyskorkoineen.

Pöntinen joutuu myös maksamaan Pennasen 3 806,85 euron oikeudenkäyntikulut viivästyskorkoineen, sekä osan omista oikeudenkäyntikuluistaan 431,02 euron edestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tästä on kyse

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pöntinen jakoi vuonna 2021 Twitterissä (nykyinen X) Pennasen on-off-tyttöystävänsä Roosa Sandelinin tekemän somejulkaisun. 

Pöntinen oli myös itse kommentoinut Roosan somejulkaisua.

Pöntinen katui tekojaan

Pöntinen oli myöntänyt kirjoittaneensa kyseiset tekstit, mutta hän vastusti syytettä.

Pöntisen mukaan hän ei ollut tahallisesti esittänyt Pennasesta valheellisia tietoja, ja että hänen tarkoituksensa oli ollut kirjoittaa yleisellä tasolla.

Pöntinen totesi oikeudenkäynnissä, ettei hän kirjoittaisi kirjoittamallaan tavalla enää, ja että hän oli kirjoittanut harkitsemattomasti epäasiallisesti ja järkytystä aiheuttavalla tavalla.

Uusi kohuvideo: poliisit taluttavat hämmentävästi käyttäytyvän Petrus Pennasen ambulanssiin!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pöntinen: "Aion totta kai valittaa asiasta hovioikeuteen"

Pennanen on Instagram-videotarinoissaan kertonut olevansa tyytyväinen oikeuden ratkaisuun.

Olen tyytyväinen että törkeiden väitteiden esittämisestä joutuu edelleen vastuuseen myös sosiaalisen median osalta. Toivottavasti tämä tuomio hillitsee paikkaansapitämättömien rikossyytösten esittämistä ei vain minun osaltani, vaan Suomessa yleisesti, mies kirjoitti Instagramissa.

Pöntinen puolestaan on X:ssä kertonut olevansa pettynyt tuomioonsa.

– Käräjäoikeus on nyt sitten antanut päätöksen, että olen mukamas loukannut Petrus Pennasen kunniaa. Korvattavaksi tulee 4000 euroa ja oikeudenkäyntikulut. Tuomio on naurettava ja sanalla sanoen törkeä.

– Erityisen törkeä tuomio on, koska minä olen pienituloinen tällä hetkellä. Tuollaiset summat ovat isoja kelle tahansa, mutta pienituloiselle varsinkin. Ja Pennanen on miljonääri, Pöntinen kirjoitti.

Hän mainitsi valittavansa tuomiostaan hovioikeuteen.

– Aion totta kai valittaa asiasta hovioikeuteen ja vielä siitäkin eteenpäin, jos on tarve. Koko tuomio perustuu käytännössä syyttäjän tekemään tulkintaan, jonka mukaan olen väittänyt Pennasen ahdistelevan alaikäisiä (monikossa). En ole väittänyt tällaista, Pöntinen totesi.

Petrus Pennanen on Avoimen puolueen puheenjohtaja. Hän oli kevään eduskuntavaaleissa ehdokkaana. Pennanen sai ääniä 676, joka ei riittänyt kansanedustajapaikkaan.

Myös Riikka Pöntinen oli ehdolla Pirkanmaan vaalipiiristä Feministisen puolueen riveissä. Hän sai 79 ääntä, oka ei riittänyt valituksi tulemiseen.

Juttua muokattu 31.8.2023 klo 19:14: artikkelista poistettu lainaus haastehakemuksesta.