fbq
Niko Ranta-aho taas käräjille: syytetään uhkailusta! | Seiska
Rikos
02.12.2021 13:00
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho taas käräjille: syytetään uhkailusta!
Rikos
02.12.2021 13:00
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus

Yhtenä päätekijänä Katiska-huumevyyhdissä tuomittua Niko Ranta-ahoa, 34, kohtaan on nostettu jälleen uusi syyte. Helsingin käräjäoikeuden kansliasta Seiskalle varmistetun tiedon mukaan Nikoa syytetään oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Seiska tavoitti Nikon asianajajan Hannu Kaitaluoman kommentoimaan tuoretta syytettä.

– Niko ei ole vielä saanut haastetta mutta tietää mistä on kysymys. Hän ei ota tässä vaiheessa enempää kantaa, miten tähän suhtautuu, Hannu Kaitaluoma kommentoi asiakkaansa puolesta torstaiaamupäivällä.

katiska2 käräjät
Niin sanotun Katiska 2 h-huumekäräjiä istuttiin Helsingin käräjäoikeudessa tämän vuoden kesäkuussa (Kuva Olli Suominen)

Lue myösVeitsi kädessä yöhön! Niko Ranta-ahon ja räppäri-Williamin sekavat kotibileet!

Lisää vankeutta?

Kansliasta varmistetaan myös, että Nikon lisäksi syyttäjä vaatii kahdelle muulle henkilölle samaisesta rikoksesta rangaistusta. Toinen henkilö on Nikon oikeusavustajana toiminut nainen ja toinen Ranta-ahon lähisukulainen. Syyte on jätetty käräjäoikeuteen viime viikolla.

Kansankielellä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisella tarkoitetaan sitä, että joku yrittää vaikuttaa toisen henkilön todistamiseen. Lain mukaan siitä voidaan tuomita joko sakkorangaistukseen tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Asiaan on merkitty kaksi eri syyttäjää, eikä sille ole vielä määrätty istuntopäivää.

Helsingin Sanomien mukaan uhkaamisen epäillään kohdistuneen mieheen, joka oli myös Ranta-ahon lisäksi syytettynä ensimmäisessä Katiska-huumevyyhdissä. Mies tuomittiin käräjillä muun muassa törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista vankeuteen.

rantis katiska 2 käräjillä
Kuvausryhmä seurasi visusti Nikoa Katiska 2 -huumekäräjillä. Kolmiosainen Katiska-dokumentti nähdään Ruudussa ensi vuoden puolella. (Kuva Olli Suominen)

Lue myös: Niko Ranta-aho täytti 34 vuotta - lähetti iloisia terveisiä vankilasta: "Minulla on maailman paras perhe!"