fbq
Niko

Mediat: Niko Ranta-aho tunnusti kaiken ja sinetöi itselleen pitkän vankeustuomion

Viime kesänä fitness-malli Sofia Belórf ja hänen kumppaninsa Niko Ranta-aho nousivat valtavan kohun keskiöön, kun Seiska kertoi, että poliisi pidätti heidät epäiltyinä vakavista rikoksista.

Sofian kohdalla epäilyt lievenivät lopulta tuottamukselliseen rahanpesuun ja perusmuotoiseen huumausainerikokseen. Nikon tilanne on toinen, sillä poliisin mukaan Niko johti rikollisvaikuttaja Janne "Nacci" Tranbergin kanssa liigaa, joka tuotti Suomeen valtavia määriä huumausaineita, dopingaineita ja huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä.

Katiskaksi-nimettyä juttua alettiin puida Helsingin käräjäoikeudessa kevättalvella.

MTV ja muut suomalaiset uutisvälineet kertovat keskiviikkona 25.3., että Niko on tunnustanut syytteet oikeiksi, eli käytännössä myöntänyt rikoksensa "muutamia teknisiä seikkoja lukuunottamatta". Lisäksi Niko on paljastanut viranomaisille suuria huumekätköjä, joita poliisi ei ollut löytänyt.

- Hän haluaa selvittää tämän asian, Nikon puolustus kommentoi. 

Niko puhuu oikeudelle ensi viikolla. Helsingin Sanomien mukaan hän on sanonut olevansa ainut, joka tietää maahantuotujen huumausaineiden kokonaismäärät.
Päätöksellään Niko varmisti itselleen pitkän vankeustuomion.

Muiden pääsyytettyjen, kuten Janne Tranbergin osalta, oikeudenkäynti jatkuu normaalisti. "Nacci" on pitänyt kiistolinjan sekä kuulusteluissa että oikeussalissa.