fbq
Maisa Torppa

Maisa Torpan puukkokohussa vihdoin ratkaisu – lue syyttäjän perustelut

Aluesyyttäjä Kati Kuoppala on tehnyt Maisa Torppaa koskeneessa rikosasiassa syyttämättäjättämispäätöksen.

Kohukaunotarta epäiltiin laittomasta uhkauksesta ja vahingonteosta. Epäillyt teot tapahtuivat marraskuussa 2020.

Julkisuudessa on aiemmin kerrottu, että Maisan epäiltiin syyllistyneen rikokseen rikkomalla tai hävittämällä lapsen leluja sekä uhkaamalla tätä puukolla ja sanallisesti.

Syyttäjä on jättänyt nostamatta syytteen epäillystä rikoksesta, koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Perusteluista selviää, että tiedot epäillyistä rikoksista ovat tulleet viranomaisten tietoon eri tahojen kautta.

Lisäksi yhden todistajan mukaan hänelle olisi näytetty lyhyt pätkä videota, jossa Maisa aggressiivisesti tuhoaisi jotain tavaroita. Kyseistä videota ei ole toimitettu esitutkintamateriaaliin. 

Tiedot epäillyistä rikoksista ovat tulleet todistajille viestien välityksellä. Maisa on kiistänyt kuulusteluissa syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Koska kukaan paikalla olleista ei ole esitutkinnassa kertonut väitetyistä tapahtumista eikä niistä muutoinkaan ole saatu suoraa näyttöä, joka ei perustuisi kuulopuheisiin ja tulkintoihin tapahtumien kulusta, katson ettei asiassa ole näyttöä epäillyn syyllisyyden tueksi ja jätän syytteen asiassa nostamatta, syyttäjä kirjoittaa.

Lisäksi syyttäjä huomauttaa, että epäillyn vahingonteon laadusta ja määrästä ei ole esitetty selvitystä.

Törkeä vahingonteko edellyttäisi erityisen arvokkaan omaisuuden vahingoittamista taikka teolta muita erityisiä olosuhteita. Mikäli tekoa olisi arvioitava lievänä tai perusmuotoisena vahingontekona, olisi rikoksen syyteoikeus vanhentunut kahdessa vuodessa teon tekemisestä eli 7.11.2022.

Maisa Torppa kertoi rikosasian ratkeamisesta viime viikolla Instagramissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Loppuvuonna 2020 oli poliisille tehty minusta rikosilmoitus, jossa väitettyjä nimikkeitä oli vahingonteko ja laiton uhkaus. Asiaa käsiteltiin ihan kohtuuttomasti julkisuudessa. Ilmoituksen tekemisen ja annettujen haastatteluiden motiivi oli aika selvästi halu saada mulle paha mieli ja mainehaittaa. Ei ole salaisuus, että viimein huhtikuussa 2023 sain mustaa valkoisella, että rikosepäily osoittautui perättömäksi. Asia on loppuunkäsitelty, Maisa kirjoittaa.

Viimeisen 2,5 vuoden teemabiisi on ollut Abban - The Winner Takes It All, ja kaikki on mennyt sen tahtiin enemmän, kuin parhaiten päin. Elämä on aika älyttömän ihanaa! Maisa hekumoi päivityksessään.