fbq
joni hesselgren janne naakka

Joni Hesselgren tuomittiin kolmesta kunnianloukkauksesta - joutuu maksamaan jättikorvaukset Janne Naakalle!

Tubettajien Joni Hesselgrenin, 27, ja Janne Naakan, 28, oikeussoppaa käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa huhtikuun lopulla.

Käräjäoikeus on antanut tuomionsa tänään keskiviikkona (10.5.). Tuomiolauselman mukaan Joni tuomittiin kolmesta kunnianloukkauksesta maksamaan 120 päiväsakkoa.

Joni Hesselgren purskahti nauruun oikeussalissa - tuomari paljasti sometähden minimaaliset tulot

Jonin minituloilla maksettavaksi kertyy 720 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia Jannelle 10 000 euron edestä, kärsimyksestä 8 000 euroa sekä 2 000 euroa tilapäisestä haitasta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jannen oikeudenkäyntikulut pistettiin käräjäoikeuden toimesta myös Jonin piikkiin. Hän joutuu maksamaan niistä yhteensä 8 035 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen.

Huhtikuun 25. päivänä Jonille luettiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytteet kolmesta kunnianloukkauksesta.

Asianomistajana eli uhrina jutussa on Janne. Syyttäjän mukaan Joni oli maaliskuussa 2019 sekä keväällä 2020 julkaistuilla videoillaan haukkunut Jannea törkeästi, ja siten syyllistynyt kunnianloukkaukseen.

Lisäksi hän oli julkaissut vielä kolmannen videon syyskuussa 2020, joka johti toiseen kunnianloukkausyytteeseen. 

Video: Tämän takia Joni Hesselgren lähti ilman juristia käräjille – "Kukaan ei joudu sähkötuoliin"

Ensimmäinen syyte tuli vireille Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen lokakuussa 2020. Toinen syyte nostettiin Helsingin käräjäoikeudessa viime vuoden maaliskuussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Juttuja käsiteltiin lopulta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa saman istunnon yhteydessä.

joni hesselgren janne naakka oikeudenkäynti
Kuvattuna Joni Hesselgren.

Istunnon aikana syyttäjä ilmoitti, että jutussa on yhteensä kolme kunnianloukkaussyytettä, eli kaikista kolmesta eri videoista nostettiin erilliset syytteet.

Syyttäjän mukaan Joni on kaikilla videoilla samalla tavalla halventanut Jannea ja esittänyt hänestä valheellisia väitteitä ja vihjauksia, loukkauksia sekä nimittelyä. Lisäksi Jonin väitettiin saaneen taloudellista hyötyä videoista.

Videot on tänä päivänä poistettu hänen Youtube-kanavaltaan.

Joni saapui käräjille ilman asianajajaa, ja ilmoitti kiistävänsä syytteet. Hän vetosi istunnossa taiteelliseen sananvapauteen.

– Videot ovat luonteeltaan satiirisia, somettajana seuraat tiettyjä trendejä. Erilaisista videoista kerätään katselukertoja ja jatkat sitä menettelyä, jos ne ovat suosittuja. En koe että se täyttää kunnianloukkauksen kriteerit, Joni lausui videoista.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Videot on tänä päivänä poistettu hänen Youtube-kanavaltaan.

Janne Naakka ja Joni Hesselgren saapuivat käräjille - jäiset välit tallentuivat kuviin!

Syyttäjä kertoi, että Janne on Jonin videoiden seurauksena kärsinyt esimerkiksi ahdistuksesta sekä masennusoireista. Jannen asianajaja kertoi, että Janne on käynyt psykoterapiassa Jonin videoiden julkaisemisen jälkeen.

Janne totesi todistelunsa aikana, että hän haluaa tämän oikeudenäynnin avulla tuoda ilmi, missä kiusaamisen ja mahdollisen rikokseen syyllistymisen raja menee.

janne naakka joni hesselgren oikeudenkäynti
Kuvattuna Janne Naakka oikeussalissa.

Jonin mukaan Jannen tulisi julkisuuden henkilönä myös kestää "kaikki paska" mitä somessa tai internetissä kirjoitetaan tai muutenkin sanotaan.

– Painon ja ulkonäön kommentointi oli kuitenkin "low blow", Joni myönsi.