fbq
joni hesselgren janne naakka

Joni Hesselgren purskahti nauruun oikeussalissa - tuomari paljasti sometähden minimaaliset tulot

Tubettajien Joni Hesselgrenin ja Janne Naakan oikeussoppaa käsitellään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tänään tiistaina (25.4.).

Jonia vastaan on nostettu kaksi kunnianloukkaussyytettä, ja Janne on molemmissa jutuissa asianomistajana.

Ensimmäinen syyte tuli vireille Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen lokakuussa 2020.

Toinen syyte nostettiin Helsingin käräjäoikeudessa viime vuoden maaliskuussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Molempia syytteitä käsitellään oikeudessa tänään.

Jonilla ei ole asianajajaa, eli hän edustaa itse itseään käsittelyssä. Jannella on avustaja.

– Tämä on hyvä ennakkotapaus, Joni totesi Seiskalle.

Janne Naakka ja Joni Hesselgren saapuivat käräjille - jäiset välit tallentuivat kuviin!

joni hesselgren janne naakka oikeudenkäynti
Joni Hesselgren saapui oikeuteen ilman avustajaa saati asianajajaa.

Käsittelyn alussa käytiin läpi jutun syytteitä ja ilmeni, että Jonia syytetään kolmesta eri kunnianloukkauksesta.

Syytetyt kunnianloukkaukset ovat tapahtuneet Youtuben puolella, sillä Joni oli aiemmin julkaissut yhteensä kolme videota Jannesta. Videot on tänä päivänä poistettu hänen Youtube-kanavaltaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Joni ilmoitti puheenvuoronsa aikana kiistävänsä syytteet, mutta myönsi julkaisseensa videot.

Jonille vaaditaan sakkorangaistusta. Tuomari tiedusteli Jonin viime vuoden tuloista, jotka olivat verottajan mukaan 15 euroa.

Joni purskahti nauruun kuultuaan summan. Hän täsmensi työskentelevänsä tänä päivänä yrittäjänä.

joni hesselgren janne naakka oikeudenkäynti
Jonin julkaisemat videot ovat olleet kova pala Janne Naakalle.

Käsittelyn aikana katsottiin kaikki kolme Jonin julkaisemaa videota. Niitä käytetään jutussa todisteina. Videoiden katsomisen aikana tunnelma oli jäätävä salissa.

– Videot ovat luonteeltaan satiirisia, somettajana seuraat tiettyjä trendejä. Erilaisista videoista kerätään katselukertoja ja jatkat sitä menettelyä, jos ne ovat suosittuja. En koe että se täyttää kunnianloukkauksen kriteerit, Joni lausui videoista.

Joni Hesselgrenin postiluukusta tipahti ikävä yllätys: "Sain poliisilta kirjeen"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Syyttäjän mukaan Joni on kaikilla videoilla samalla tavalla halventanut Jannea ja esittänyt hänestä valheellisia väitteitä ja vihjauksia, loukkauksia sekä nimittelyä. Lisäksi Jonin väitetään saaneen taloudellista hyötyä videoista.

Videot keräsivät satojatuhansia näyttökertoja ennen kuin Joni päätti poistaa ne kanavaltaan. Joni totesi saaneensa muutamia satoja dollareja videoista.

joni hesselgren janne naakka oikeudenkäynti
Oikeussalissa oli jäätävä tunnelma syytetyn ja asianomistajan vällillä.

Syyttäjän kertoi, että Janne on kärsinyt esimerkiksi ahdistuksesta sekä masennusoireista. Jannen asianajaja kertoi, että Janne on käynyt psykoterapiassa Jonin videoiden julkaisemisen jälkeen.

Käsittelyn aikana selvisi lisäksi, että Joni on aiemmin lähettänyt anteeksipyyntöviestin Jannelle. Viestin mukaan Joni oli tiedustellut, haluaako Janne, että videoita poistetaan.

Joni kertoi tulkinneensa asian niin, että koska Janne ei ollut vastannut viestiin, olivat videot hänelle ok.

Janne kertoi todistelunsa aikana jättäneensä vastaamatta viestiin, sillä hän pelkäsi Jonin julkaisevan uuden videon hänen reaktionsa perusteella.

Joni totesi saman viestin yhteydessä tehneensä halpaa viihdettä videoillaan, joilla hän puhui Jannesta. Tubettajan lausunnot ovat sangen ristiriistaiset, sillä hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen sillä perusteella, että videot ovat olleet satiiriset.

Joni Hesselgren kävi kauneusoperaatiossa - yllättävät seuraamukset: "Mul on luumuk*lli"

Anteeksipyynnön jälkeen Joni oli julkaissut vielä kolmannen videon, jolla hän puhui väleistään Janneen sekä Janneen liittyvistä asioista.

Käsittelyn aikana nähtiin lisäksi kuvakaappauksia esimerkiksi Ylilauta-keskustelupalstalta sekä Jodelista ja Vauva.fi -sivustolta.

Anonyymit käyttäjät olivat jatkaneet keskustelua Jannesta Jonin julkaiseman videon seurauksena. Viesteissä puolustettiin sekä Jannea että Jonia, mutta myös molempia kritisoitiin rankoin sanoin.

Janne totesi todistelunsa aikana, että hän haluaa tämän oikeudenäynnin avulla tuoda ilmi, missä kiusaamisen ja mahdollisen rikokseen syyllistymisen raja menee.

Jonin mukaan Jannen tulisi julkisuuden henkilönä myös kestää "kaikki paska" mitä somessa tai internetissä kirjoitetaan tai muutenkin sanotaan.

– Painon ja ulkonäön kommentointi oli kuitenkin "low blow", Joni myönsi.

Syyttäjä vaatii Jonille 100-120 päiväsakon rangaistusta. Tuomio annetaan 10. toukokuuta.

Jos Joni todetaan syylliseksi joutuu hän myös korvaamaan Jannelle muhkeat vahingonkorvaukset. Janne vaatii Jonilta korvauksia psyykkisestä haitasta 3500 euroa sekä lisäksi 12 500 euron edestä vahingonkorvauksia.

Lisäksi Joni voi joutua maksamaan Jannen asianajajan laskun, joka on suuruudeltaan noin 7 000 euroa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus voi vielä muuttaa edellä mainittujen summien määrää ennen tuomion antamista. Tästä tiedotetaan tuomion antamisen yhteydessä.