fbq
Johanna Tukianen

Johanna Tukiainen tuomittiin kolmesta rikoksesta!

Seiska uutisoi viime viikolla Johanna Tukiaisen, 44, oikeudenkäynnistä.

Johannaa syytettiin Ruotsissa Attundan käräjäoikeudessa äitinsä Marja Tukiaisen, 71, pahoinpitelystä, lapsirauharikoksesta (ruots. barnfridsbrott) sekä virkamiehen vastustamisesta.

Syyttäjä Emmy Palmén vaati Johannalle vankeustuomiota.

Johanna Tukiainen tarjosi huumeita poliisille – oikeudenkäynti paljasti rajuja yksityiskohtia kohukaunottaren pidätyksestä

Syytteisiin johtaneet tapahtumat sijoittuvat viime vuoden tammikuulle. Silloin Johanna oli tyttärensä kanssa asunut äitinsä luona. Syytteen mukaan Johanna oli pahoinpidellyt äitiään tämän pitäessään Johannan tytärtä sylissään.

Poliisit kutsuttiin paikalle, ja pidätyksen yhteydessä Johanna sylki yhden poliisin päälle. Johanna kiisti oikeudessa kaikki syytteet.

Johanna Tukiainen
Johanna kuvattuna Attundan käräjäoikeudessa.

Attundan käräjäoikeus antoi tuomionsa tänään keskiviikkona (19.4.). Julkisesta tuomiolauselmasta ilmenee, että kohublondi tuomittiin kaikista kolmesta rikoksesta.

Oikeuden ratkaisun mukaan Johanna ei kuitenkaan saanut uutta rangaistusta kyseisistä rikoksista. Päätös perustuu Ruotsin rikoslakiin. Käräjäoikeuden mukaan Johannan aiempi rangaistus on riittävä seuraamus myös näistä uusista rötöksistä.

Tältä Johanna Tukiaisen Marja-äiti näytti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen – kuva ei herkille

Kohublondi on nimittäin jo ennestään tuomittu lokakuussa törkeästä lapsikaappauksesta ja määrätty valvontarangaistukseen sekä psykiatriseen hoitoon.

Pahoinpitely, lapsirauharikos sekä virkamiehen vastustaminen tapahtuivat ennen lapsikaappausta.

Alun perin näitä kolmea syytettä oli määrä käsitellä lapsikaappausasian yhteydessä, mutta tuntemattomista syistä asioita käsiteltiin lopulta eri ajankohtina.

Totuus selvisi oikeudessa! Johanna Tukiainen myönsi elävänsä ystäviensä rahoilla

Johanna joutuu kuitenkin maksamaan vahingonkorvaukset jutun kahdelle asianomistajalle, eli hänen äidilleen sekä tyttärelleen. 

Johanna määrättiin maksamaan äidilleen noin 942 euroa korkoineen sekä tyttärelleen noin 882 euroa korkoineen. 

Käräjäoikeus linjasi, ettei Johannaa velvoiteta maksamaan korvauksia poliisille, sillä virkamies ei pystynyt todistamaan mihin Johannan sylki tarkalleen osui.

Johanna Tukiainen
Oikeuden mukaan Johannan aiempi valvontarangaistus on riittävä seuraamus myös näistä kolmesta rikoksesta.

Johanna määrättiin maksamaan valtiolle myös noin 70 euron rikosuhrimaksun.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Äitinsä pahoinpitelystä syytetty Johanna Tukiainen: ”Äitini valehtelee kaikesta”

Johanna avasi huhtikuun alussa pidetyn oikeudenkäynnin yhteydessä valvontarangaistuksensa ehtoja. Hän kertoi asuvansa sekä Ruotsissa että Suomessa.

– Ruotsin-asuntoni vuokrasopimus on edelleen voimassa. Soittelen muutaman kerran kuukaudessa valvojalleni. Hän on todella mukava. Paikan päällä häntä tapaamassa käyn ehkä kerran kuussa. Suomessa käyn yksityisen psykiatrin vastaanotolla.

Johanna Tukiaisella ja Marja-äidillä jäätävät välit oikeudessa – kuvat

Syyttäjäkin kyseli oikeudenkäynnin aikana Johannan psykiatrisesta hoidosta Ruotsissa, sillä se on osa hänen aiempaa lapsikaappaustuomiotaan. Johannan mukaan hän ei saa psykiatrista hoitoa Ruotsissa.

Syyttäjän mukaan Johannan psykiatrinen hoito Suomessa ei ole osa Ruotsissa määrättyä valvontarangaistusta.

Liian isot korkkarit kolisivat! Johanna Tukiaisen tyyli herätti huomiota oikeudessa