fbq
Jare Tiihonen

Jare Tiihosella suolaiset oikeudenkäyntikulut – joutuikin itse maksumieheksi

Perjantaina (28.4.) tulleen käräjäoikeuden päätöksen mukaan Jare Tiihosen ex-ystävä tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä petoksesta. 

Katso Jare Tiihosen haastattelu käräjäoikeudesta:

Vaikka Jare voittikin oikeudenkäynnin, ihan kaikkea Cheekinä tutuksi tullut artisti ei saanut käräjillä läpi. 

Alun perin ystävykset riitaantuivat yhteisen ullakkorakennusprojektin myötä. Jare teki ullakkohuoneet rakennuttaneesta ex-ystävästään rikosilmoituksen, ja tämä sai syytteet törkeästä petoksesta. Ex-ystävä kiisti syyllistyneensä rikokseen, josta hänet siis lopulta tuomittiin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jare muun muassa vaati ex-ystävältään 348 717 euron korvauksia, mutta käräjäoikeus määräsi maksettavaa alle kolmanneksen. 

Jaren lisäksi myös toinen asianomistaja esitti korvausvaatimuksia ex-ystävälle 103 190 euroa. Yhteensä rakennuttajamieheltä vaadittiin 451 907 euroa, mutta lopulta Jaren ex-ystävä siis joutui maksamaan Jarelle 107 189 euroa aiheuttamastaan taloudellisesta vahingosta, toinen asianomistaja sai korvauksia 31 718 euroa. 

Surullinen päätös ystävyydelle: Jare Tiihosta huijattiin yli 100 000 eurolla

Jare vaati myös ex-ystävän korvaamaan 20 731 euron oikeudenkäyntikulut sekä asianosaiskuluja 25 816 euroa, mutta näiden vaatimusten kohdalla käräjäoikeus käytti punakynää ja hylkäsi oikeudenkäyntikuluvaatimukset kokonaan.

Samoin kävi asianosaiskulujen kohdalla. Näin ollen Jaren tappioksi koitui yhteensä 46 547 euron suuruiset oikeuskulut. 

Myös ex-ystävä joutui maksamaan omat asianajokulunsa, jotka olivat yhteensä 13 299 euroa. 

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jare Tiihonen ex-ystävänsä kirjapidosta: "Mitä sairasta sieltä löytyikään"

Seiska tavoitti perjantaina Tiihosen juristina toimineen Kai Kotirannan.

- Perehdymme tuomioon tarkemmin. Olemme tyytyväisiä siitä, että vastaajan teko luettiin syyksi, ja että hänet tuomittiin vankeusrangaistukseen, Kotiranta viestitti Seiskalle.

Myöskään ex-ystävän avustaja toiminut Olli Pohjakallio ei osannut vielä sanoa, aikovatko he valittaa tuomiosta. 

- Päämieheni ei ole vielä päättänyt, valittaako – tai miltä osin – ratkaisusta. Päämieheltäni vaaditut korvaukset alenivat yli 300 000 eurolla. Hän on luvannut ilmoittaa asiasta ensi perjantaihin mennessä.