fbq

Tällaista on olla kuningatar Silvian ystävä - yllättäviä paljastuksia lähipiiristä

Nuoruudenystävä puhuu kuningattaresta kauniisti.

Kuninkaallisten julkinen elämä on usein kimaltavaa ja hienoa, eikä tarkkaan mietittyjen kulissien taakse pääse kurkistamaan kovinkaan moni tavan tallaaja. Ruotsin kuningatar Silvian läheisimmät ystävät tuntevat hänet läpikotaisin, mutta ovat tarkkoja hänen yksityisyydestään.

Kuningatar ystävineen viettää paljon aikaa yhdessä, ja yksi säännöllisistä puuhista on yhteiset lounashetket. Silvian lounasporukan vakiokasvo on Birgitta Härenstam. 

Birgitta ja Silvia ovat Svensk Damtidningin mukaan olleet ystäviä nuoruudesta lähtien. Kuningas Kaarle Kustaalla ja Birgitalla oli yhteisiä ystäviä, joiden kautta tutustuminen pääsi aluilleen Silvian muutettua Ruotsiin.

- Kun hän tuli tänne, äidistäni tuli hänen ruotsinopettajansa. Sitten olimme pieni ryhmä tyttöjä, jotka suojelivat häntä medialta, Birgitta muistelee ystävyyden alkuaikoja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuninkaan muistelmat: Silvia myöhästyi omista häistään – morsian eksyi Tukholmaan

Birgitta on yksi Silvian läheisimmistä ystävistä.
Birgitta on yksi Silvian läheisimmistä ystävistä.

Saksassa syntynyt Silvia tapasi Kaarle Kustaan Münchenin olympialaisten aikaan vuonna 1972. He ilmoittivat kihlauksestaan vuonna 1976.

Lojaalina ystävänä Birgitta ei paljasta Silviasta liikoja.

- Se on hyvin hienovaraista, enkä halua paljastaa yksityiskohtia. On olemassa kirjoittamattomia sääntöjä. Omia ystäviä ei paljasteta, eikä varsinkaan kuningatarta, hän toteaa.

- Mutta voin sanoa, että hän on ihana ihminen, ja uskomattoman huomaavainen henkilö, joka tukee ystävättäriään, Birgitta kehuu.

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio historiallisessa yhteiskuvassa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy