Näin erikoista jälkiruokaa Stubb tarjoilee Tanskan kuningasparille – maistaisitko?

Tasavallan presidentti isännöi Tanskan kuningasparin valtiovierailun kunniaksi järjestettyä juhlapäivällistä.
Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja rouva Suzanne Innes-Stubb isännöivät Tanskan kuningasparia, kuningas Frederikiä ja kuningatar Marya, heidän tänään (4.3.) alkaneella ensimmäisellä virallisella valtiovierailullaan Suomessa.
Katso video – kuningatar Mary murjaisi vitsin Seiskan kuvaajalle:
Vierailuun on kuulunut monenlaisia aktiviteetteja, kuten vierailut pääministeri Petteri Orpon luona Kesärannassa, Espoon modernin taiteen museossa Emmassa sekä Hietaniemen hautausmaalla.
Perinteisesti tasavallan presidentti isännöi myös juhlapäivällisen Tanskan kuningasparin valtiovierailun kunniaksi. Päivällisen menuun kuuluu monenlaisia suomalaisia herkkuruokia, mutta erityisesti jälkiruoka yllättää erikoisuudellaan.

Täyteläinen herkku
Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan, että jälkiruoaksi tarjoillaan karpalo- ja vaniljakermahyytelöä ja unikonsiemenkakkua, joiden lisäksi menu täydentyy ruskistetun voin makuisella jäätelöllä.
Ruskistettua voita käytetään usein antamassa makua jälkiruoille ja leivonnaisille, mutta jäätelömakuna se ei ole tiettävästi ainakaan toistaiseksi lyönyt laudalta perinteistä vaniljaa, mansikkaa tai suklaata. Ruskistettu voi tuo jäätelöön toffeisen, pähkinäisen ja täyteläisen makuvivahteen.
Juhlaillallisen menusta löytyy ruskistettu voi -jäätelön lisäksi alkuun maa-artisokkakeittoa sekä tyrni-omenasalaattia, sekä pääruokalajeista poron paahtopaistia, marinoitua mustajuurta ja pikkelöityjä sieniä sekä hiillostettua siikaa, fenkoliraguuta ja kukkakaali-hernetartelettia.
Päivällinen päättyy luonnollisesti kahvittelun merkeissä.
