Roope Salminen

Yllätyspaljastus podcastissa! Roope Salminen: "Painin vuosia alkoholiongelman kanssa!"

Kotimaa | 26.03.2021 07:48

Näyttelijä-laulaja-juontaja Roope Salminen, 31, paljasti tänään julkaistussa ”Kolme käännekohtaa” -podcast-sarjansa ensimmäisessä jaksossa laittaneensa korkin kiinni elokuussa 2019.

– 4.8.2019 oli viimeinen kerta, kun join alkoholia, ja minulla olisi todella huijariolo, jos en puhuisi tästä, koska tämä on ehdottomasti yksi suurimpia käännekohtia elämäni varrella. Join viimeksi alkoholia 574 päivää sitten, ja sitä ennen join sitä todella paljon. Aloin juoda ylä-asteella jo, ekoissa bileissä join alkoholia niin kauan, että sammuin nojaten kissanhiekkalaatikkoon. Mä rakastin juoda, ja se toi minussa esiin tosi-itsevarman puolen. Se tuntui ihan sairaan hyvältä, Roope paljastaa podcast-ohjelmassa.

Lue myös: Vaipanvaihtoa kotistudiossa! Roope Salminen nauttii poikkeusaikaisyydestä

Näyttelijän on selvästi vaikea puhua asiasta, ja lopulta hän avaa ohjelmassa sanaisen arkkunsa arasta aiheesta kunnolla.

– Minä olen Roope Salminen, ja minä olen alkoholisti, ja sen myöntämiseen meni todella pitkään. Läheiseni ovat tienneet sen varmaan aika kauan. Minä tiesin sen jo pari vuotta ennen, kun lopetin. Ihan loppuun asti uskoin, että saan sen haltuun, ja sen takia kesti pitkään lopettaa, vaikka tiesin, että minulla on aika paha ongelma sen kanssa, Roope paljastaa hiljaa ohjelman edetessä.

Madafakin darra -kappale on oikeasta elämästä!

Roope ei ole ikinä tätä ennen puhunut asiasta julkisuudessa eikä tuonut sitä esiin antamissaan haastatteluissa.

– Ihmiset, jotka, ovat seurannut uraani ovat tuskin tätä arvanneetkaan, kuinka hallitsevaa se juominen on ollut minun elämässä. Olen tehnyt biisin ”Madafakin darra”, jossa puhutaan tiistain ja sunnuntai välisestä yöstä. Se oli aluks läppä, mikä vaan oli kuitenkin totta. Se biisi tehtiin sellaisella biisileirillä, ja levy-yhtiö oli panostanut leiriin todella paljon. Sinne oli kutsuttu kaikki Suomen parhaat biisintekijät, ja se oli sellaisessa hienossa kartanossa, jonne tuli kaikki levy-yhtiön muutkin artistit. Tiesin sen leirin tulevan, mutta siitä huolimatta olin dokannut sitä ennen  viikon hukaten myös samalla kännykkäni ja lompakkoni, Roope muistelee.

Lue myös: Madafakin darra myi kultaa: Aion ripustaa sen kultalevyn vessaan!

Kappale sai suuren suosion, ja se soi myös jatkuvasti radiossa.

– Silloin se tuntui ja oli hauskaa. Me teimme siellä leirillä sen biisin, ja sen myötä meille alkoi tulla enemmän ja enemmän keikkoja, ja joka keikalla mä join. Yhtäkkiä keikkoja oli yli sata vuodessa, ja siihen päälle improkeikat, joissa myös join ja muut ”rauhoittavat” pari bissee, kun tulin kotiin. Yht'äkkiä join koko ajan, Roope paljastaa.

Nykyisin Roope on parisuhteessa näyttelijä Helmi-Leena Nummelan kanssa, ja heillä on huhtikuussa vuoden täyttävä esikoislapsi.

Lue myös: Perheenlisäystä? Roope Salmisen näyttelijärakas Helmi-Leena Nummela hamstrasi vauvanvaatteita

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!