fbq
wille rydman

Wille Rydman eroaa

Kansanedustaja Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä. Kokoomus tiedotti asiasta tiistaina aamupäivällä.

Näin kokoomus tiedotti asiasta:

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ovat käyneet keskustelun kansanedustaja Wille Rydmanin kanssa. Johtopäätöksenä Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi.

Asiaa voidaan käsitellä uudelleen, mikäli mahdolliset jatkoselvitykset palauttavat luottamuksen. Hän luopuu toistaiseksi myös niistä jäsenyyksistä, joihin eduskuntaryhmä on hänet valinnut, kuten valiokuntapaikoista.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kokoomuksen eduskuntaryhmä pitää ylimääräisen ryhmäkokouksen tänään kello 15.

Eroamispäätöksen taustalla on Helsingin Sanomien sunnuntaina paljastamat, Rydmania koskevat häirintä- ja ahdisteluväitteet.

Wille Rydman häirintäkohun keskiössä - nyt Vappu Pimiä iski lusikkansa soppaan: "Tuntuu tosi erikoiselta"

HS:n julkaisemassa artikkelissa useat naiset ovat avautuneet Rydmanin ahdistavasta käytöksestä heitä kohtaan.

Artikkelissa Helsingin Sanomat oli selvittänyt jo kauan väitteitä kansanedustaja Rydmanin epäasiallisista suhteista nuoriin naisiin ja alaikäisiin tyttöihin. Jutussa oli käyty läpi myös keskusrikospoliisin tekemiä kuulustelupöytäkirjoja vuodelta 2020, jolloin poliisin tutkijat kuulustelivat yhdeksää naista. Juttu sai alkunsa, kun 17-vuotias tyttö oli kertonut seksuaalisen kaltoinkohtelun uhreja auttavassa chat-palvelussa, että hänen puolueensa jäsen olisi kymmenen vuoden ajan ahdistellut 14–17-vuotiaita.

Useiden naisten kertomusten perusteella Rydman olisi hyödyntänyt poliittista asemaansa, kun hän oli hakeutunut tekemisiin nuorten naisten ja tyttöjen kanssa.