fbq
Kotimaa
04.08.2021 20:32
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Matti Matikainen
Elina ja Ansku
Wau, mikä pari! Elina Gustafsson ja Ansku Bergström taistelevat tasa-arvon puolesta tanssien: ”Tehdään vähän historiaa!”
Kotimaa
04.08.2021 20:32
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Matti Matikainen

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 14. tuotantokauden tanssiparit julkistettiin maanantaina (2.8.) Kämp hotellissa järjestetyssä pressitilaisuudessa. Mukana kisaamassa ovat muun muassa räppäri Mikael Gabriel, laulaja Krista Siegfrids sekä näyttelijä Kiti Kokkonen.

Lue myös: Tässä he ovat! Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat julkistettiin - nyt tehdään melkoista TTK-historiaa!

Yhtenä urheilugenreä edustavana kisaajana nähdään nyrkkeilyuransa viime vuonna lopettanut Elina Gustafsson, 29. Elinan parina parketilla pyörii ammattitanssija Ansku Bergström. Kaksikko onkin ohjelman historian ensimmäinen samaa sukupuolta edustava pari.

 

Elina ja Ansku saapuivat ensimmäistä kertaa yleisön eteen ylpeästi käsikädessä.
Elina ja Ansku saapuivat ensimmäistä kertaa yleisön eteen ylpeästi käsi kädessä.

 

Seiska tapasi intoa hihkuvan Elinan pian parien julkistuksen jälkeen.

– Mulla on ihan super fiilis! Odotan tätä niin paljon. Niin suuri kunnia olla tässä, Elina kommentoi osallistumistaan tanssikilpailuun.

– Tehdään vähän historiaa, ja saadaan ensimmäinen same-sex-pari kehiin! Todella kutkuttava olo.

Lue myös: Tanssituomari Jorma Uotinen avautuu sinkkuudestaan: ”En haluaisi enää asua kenenkään kanssa yhdessä!”

Elina on myös historian ainoa suomalainen avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluva huipputason nyrkkeilijä. Hänet valittiin vuoden homoksi QX-lehden palkintogaalassa vuonna 2018.

Nyrkkeilykehässä menestynyt Elina ei pelkää tulevaa koitosta tanssin pyörteissä.

– Ei tässä ole mitään pelottavaa, koska kukaan ei tule edes lyömään minua, ehkä, Elina heittää ja kurkkaa olkansa yli takana seisovaa tanssipariaan.

– Varmaan jännittävintä ovat livelähetykset ja se, muistanko kaikki koreografiat.

 

Elina ja Ansku muodostavat Suomen TTK-historian ensimmäisen samaa sukupuolta edustavan tanssiparin.
Elina ja Ansku muodostavat Suomen TTK-historian ensimmäisen samaa sukupuolta edustavan tanssiparin.

Lue myös: TTK-tähti Saana Akiolan salattu suhde paljastui – seurustelee ex-liigakiekkoilijan kanssa!

Nyrkkeilyotteluissa Elinan liikkeitä ovat yleisön puolella seuranneet lukuisat silmäparit. Tällainen määrä suoria lähetyksiä yhden syksyn aikana on hänelle kuitenkin uusi kokemus. Jaksoilla on monesti lähes miljoonayleisö.

– En ole tainnut juurikaan olla suorissa lähetyksissä ennen. Mutta eipä siinä mitään. Olen entertainer (= viihdyttäjä), ja tykkään olla kameran edessä. Siinä täytyy vain sulkea se kamera pois mielestään ja olla läsnä siinä mitä tehdään. Sillä mennään!

Elina ja Ansku ovat saaneet osakseen paljon suitsutusta jo ennen kuin varsinaiset lähetykset ovat ehtineet edes alkaa. Valtavan suomalaisyleisön tavoittavassa ohjelmassa seksuaalivähemmistöjen näkyvyys onkin merkittävä askel taistelussa yhdenvertaisemman maailman puolesta.

– Same-sex-kilpatanssi on yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjä tanssiurheilussa, ja oon niin ilonen, että pääsen tuomaan tätä muutosta näkyvämmäksi Anskun kanssa, Elina kertoi tiistaina julkaisemassaan Instagram-päivityksessä.

 

 

Tanssikilpailuissa suurta osaa näyttelevät tanssijoiden upeat puvut. Naisten asut ovat toisinaan melko niukkojakin. Mikä on Elinan mielipide tulevista tamineista? Mitä jos jokin asu ei tuntuisikaan täysin omalta?

– Minä olen valmis heittäytymään, ja olen heittäytyjä. Toivon, että pukeutuminen on monipuolista, sillä minustakin löytyy erilaisia puolia. Tämä on sairaan mielenkiintoista ja siistiä, että mitä kaikkea me saamme revittyä, ja miten saamme jokaisella kerralla räjäytettyä tuon parketin, Elina kertoo itsevarmasti.

Lue myös: Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, 29, poseeraa rennosti rinnat paljaana: rohkeilla somekuvilla painava taka-ajatus - katso!

 

Elina kuvailee olevansa heittäytyjä. Hän ei malttaisikaan enää odottaa pääsevänsä ensimmäisten tanssiharjoitusten kimppuun.
Elina kuvailee olevansa heittäytyjä. Hän ei malttaisikaan enää odottaa pääsevänsä ensimmäisten tanssiharjoitusten kimppuun.

 

Mikä on vahvuutesi tanssijana?

– Varmaan juuri se heittäytymiskykyni! Toivon, että opin nopeasti. Se olisi plussaa, Elina naurahtaa.