fbq
Mikko Rautiainen

Vuosien päihdekierre! Kohuttu nenähuilisti Mikko Rautiainen avaa synkkää taustaansa: ”Pää piti saada sekaisin”

Kohun saattelemana Talent-ohjelmasta vetäytynyt Mikko Rautiainen, 41, ei peittele enää rikoshistoriaansa eikä elämänsä vaikeuksia.

Nyt Mikko haluaa kertoa Seiskalle oman versionsa kohujen ja otsikoiden taustoista. Hän kertoo olevansa päihderiippuvainen.

– Vasta Minnesota-hoidossa tajusin, kuinka syvällä olin ongelmani kanssa. Olin käyttänyt tuota alkoholia ja muita päihteitä lähes 20 vuotta.

– Esimerkiksi Lontoossa asuessani meni helposti viinipullo tai kaksi päivässä. Ensin se oli vain harmiton tapa, josta tuli pakkomielle. Sitten se eteni pakonomaiseksi tarpeeksi vetää viinaa tai keksiä syitä siihen.

– Ennen hoitoon hakeutumista mukaan tuli myös muita päihteitä. Pää piti saada sekaisin.

Vaikka alkoholiongelma oli  pahimmaan Lontoossa, Mikko  pitää siellä viettämäänsä aikaa  elämänsä parhaana.
Vaikka alkoholiongelma oli  pahimmaan Lontoossa, Mikko  pitää siellä viettämäänsä aikaa  elämänsä parhaana.

Talent-ohjelmasta rikoskohun jälkeen vetäytynyt nenähuilisti Mikko Rautiainen: Yritin itsemurhaa

Mikko asui Englannissa lähes seitsemän vuotta. Ennen hänen paluutaan Suomeen vuonna 2018 päihteiden täyttämä elämä oli jo riistäytynyt käsistä.

– Loppuaika Lontoossa oli yhtä kaaosta. Olin sekaisin päivästä toiseen, ja mielialani vaihteli tunneittain. Olin niin kadoksissa, että yritin toistuvasti myös itsemurhaa.

– Pääsin hoitoon Lontoossa itsemurhayritykseni jälkeen, ja suomalainen ystäväni sanoi minulle puhelimessa, että ellen itse palaa takaisin Suomeen, hän tulee hakemaan minut.

Rikostausta romutti urahaaveet! Nenähuilisti Mikko Rautiainen kommentoi Talent-lähtöään Seiskalle: ”Vetäydyin kisasta, koska…”

Mikon palattua kotimaahansa juominen kuitenkin jatkui.

– Eräänä krapula-aamuna sain itsestäni sen verran irti, että soitin itselleni lähetteen Minnesota-hoitoon. Se oli paras koskaan tekemäni ratkaisu. Nyt olen ollut raittiina lähes 2,5 vuotta.