fbq
Annimari Korte

Voiko näin pienillä tuloilla elää? Huippu-urheilija Annimari Korte kertoo, kuinka paljon hänellä menee rahaa ruokaan

Aitajuoksija Annimari Korte, 34, pohtii somessa ruokaan menevää rahan määrää.

Katso video Seiskan Grillisodasta:

 

Huippu-urheilija Annimari Korte kertoo katsoneensa Rikkaat ja rahattomat -ohjelmaa, jossa varakas talous vaihtaa viikkobudjettia vähätuloisen kanssa viikoksi. Siitä hänelle tuli mieleen kertoa myös omasta ruokaan menevästä rahasummasta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– 9€ ja 5 päiväksi hyvä päivällinen. Elin vuosia ruokabudjetilla 20€ viikossa, joskus ei ollut sitäkään ja aina sitä sai tehtyä terveellistä ruokaa. Oon todella onnellinen ja onnekas, että nykyään ei tarvitsisi kaupassa laskea jokaista senttiä, mutta se on niin iskostunut mieleen ja tapa, että sitä tekee silti edelleen, Annimari kirjoittaa Instagram-tilillään.

Hän juoksi kesällä 2019 aitajuoksussa 100 metrin matkalla Suomen ennätyksen. Annimari elää myös koirataloudessa.

– Sain ensimmäisen kerran kunnon tukia ja sponsoreita vasta Suomen ennätyksen jälkeen. Sen vuoden ennen SE:tä elin n. 800€:lla kuukaudessa, josta 700€ meni vuokraan ja muihin laskuihin. Ehkä 100€ kuukaudessa jäi omaan ja koirien ruokaan.
Nykyään käytän 200-400€ kuukaudessa ruokaan kun ostan kalliimpia gluteenittomia ym tuotteita.

"Nautittiin drinkkejä biitsillä 18 kiloa painavampana" - Huippuaituri Annimari Korte jakoi yllättävän muiston menneisyydestään

Vaikka aiemmin urheilija kertoi eläneensä vain sadan euron ruokabudjetilla kuukaudessa, maistuu vielä nykyisin perusruoka.

Budjetilla terveellisesti syöminen on täysin mahdollista, kun tekee ruokaa useille päiville kerralla. Urheilijana helpottaa arkeakin, kun on ruoka valmiina. Videolla mun perus arkiruokaa, siitä olisi voinut tehdä 7€ versionkin, mutta tuhlasin ruokakermaan ja kalliimpiin vihanneksiin. Selfie lauantailta kun olin menossa ulos syömään. Nykyään syön ulkona ehkä 1-2x kuukaudessa, ennen siihen olisi mennyt jo koko kuukauden budjetti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Annimari vinkkaa kahden euron ruoka-annoksesta, joka sopii myös urheilijalle. Ruokaan tulee sipulia, jauhelihaa, vihanneksia, ruokakermaa, mausteita, kikherneitä ja (gluteenitonta) pastaa.

Muistatko vielä? Olympiavoittajan ahdistelema Annimari Korte seurusteli Mikael Forssellin kanssa - Henna Kalinainen rikkoi suhteen! Mikä muodonmuutos - katso!