fbq
Kotimaa
10.07.2021 13:19
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press
Vesa-Matti Loiri
Vesku Loirilta tunnustusta Huuhkajille: Kävin puhumassa Suomen maajoukkueelle kannustuspuheen!
Kotimaa
10.07.2021 13:19
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press

Seiska on saanut intohimoiselta jalkapallofanaatikolta, kansantaitelija Vesa-Matti Loirilta, harvinaisen haastattelun. Juttutuokio ei voisi olla ajankohtaisempi, sillä ympäri Eurooppaa on viimeisimmän kuukauden ajan pelattu jalkapallon EM-kisoja. Niitä Veskukin on seurannut omassa kisastudiossaan.

– Katson kisoja mieluiten yksin kotisohvalla television ääressä. Iso ruutu ja ääni täysillä. Ehkä kahvia ja konjakkia sopivasti, hän kuvaili Seiskalle.

Lue lisää: Vesa-Matti Loiri harvinaisessa haastattelussa: katsoo jalkapallon EM-kisoja omassa rauhassa konjakin kera - "Kukaan ei saa tulla häiritsemään!"

”Erityiset kisat”

Koko elämänsä jalkapalloa seurannut Vesku on jännittänyt vuosikymmenten aikana lukemattomia arvokisoja.

Johan Cruijffin 70-luvun totaalijalkapallosta ja Diego Maradonan vuoden 1986 Jumalan käden kaltaisista historiallisista tapahtumista huolimatta hän rankkaa meneillään olevan EM-turnauksen kaikista ikimuistoisimmaksi.

– Ilman muuta. Kisat ovat erityiset, koska Suomi vihdoin pääsi mukaan. Nämä ovat kiinnostaneet luonnollisesti enemmän kuin mitkään aiemmat, Vesku tunnustaa.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri tunteikkaalla videolla: ”Nuorempana ehkä suurin haaveeni oli...” - näin Huuhkajien EM-kattaus esiteltiin

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky ja toppari Paulus Arajuuri ovat erityisesti säväyttäneet otteillaan Veskua. – He ovat maailmanluokan pelaajia.
Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky ja toppari Paulus Arajuuri ovat erityisesti säväyttäneet otteillaan Veskua. – He ovat maailmanluokan pelaajia.

Odotus palkittiin

Syksyllä 2019 saavutettiin ikuisuudelta tuntunut unelma, kun Suomi selvitti vihdoin tiensä jalkapallon arvokisoihin. Voittoisa EM-karsintaottelu Liechtensteinia vastaan päätti myös Veskun pitkän odotuksen.

Huuhkajien hartaasti toivottu arvokisapaikka merkitsee viihdemestarille paljon.

– Tätä onnistumista on odotettu pitkään. Liian pitkään, Vesku sanoo.

– Olen ollut kaksi kertaa katsomassa, kun Suomi menettää paikan viimeisessä ottelussa: Suomi–Unkari Helsingissä ja Prahan lähellä pelattu Suomi–Tshekki (MM-karsinta 2006). Kävin vielä silloin Prahassa puhumassa Suomen maajoukkueelle kannustuspuheen!

Lue Veskun harvinainen haastattelu kokonaisuudessaan Seiska Klubista!