fbq
Vesa-Matti Loiri

Vesa-Matti Loirin perintöriita alkoi käräjillä – tekikö Vesku testamenttinsa kipulääkityksen alaisena?

Taiteilija Vesa-Matti Loirin kuolemasta on kulunut seitsemän kuukautta, eikä hänen perinnönjakoa ole vieläkään tehty. 

Syynä siihen on se, että perintöriita alkoi heti syyskuussa 2021 olleiden hautajaisten jälkeen. 

Kun Vesa-Matti Loirin hautajaisista oli kulunut reilu viikko, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen saapui ensimmäinen hakemus liittyen taiteilijan kuolinpesän selvittäjään. 

Kanteen on nostanut Veskun ainoa tytär, Jenni Loiri, sillä hän on riitauttanut kuolinpesän selvittäjäksi määrätyn Tuula Rainnon

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kanteesta käy ilmi, että Veskun Sampo-poika on hyväksynyt Tuula Rainnon pesänselvittäjäksi, joten käytännössä Loirin lapset kahdesta eri liitosta ovat kääntyneet toisiaan vastaan. 

Rainto oli määrätty pesänselvittäjäksi Veskun jättämässä testamentissa, mutta Jenni Loirin mukaan testamentti on laadittu Veskun ollessa jo vakavasti sairas ja vahvan kipulääkityksen alaisena.

Testamentti oli tehty vain neljä kuukautta ennen Loirin kuolemaa. 

Perintöriita nytkähti vihdoin käyntiin, kun ensimmäinen istuntopäivä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkona (22.3.).

Keskiviikkoisessa istunnossa käsitellään ainoastaan pesänselvittäjän kohtaloa.

Testamenttiskandaali! Vesa-Matti Loirin Jenni-tyttäreltä synkkä vihjaus managerista: "Onko asiassa syytä epäillä rikosta"

Vesa-Matti Loirin omaisuudesta on odotettavissa pitkä ja kimurantti oikeustaisto, sillä myös testamentti on riitautettu Jenni Loirin toimesta. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Testamenttiriitaa käsitellään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa myöhemmin.

Testamenttiriidan haastehakemuksessa Jenni loi epäilyksen varjon myös Veskun pitkäaikaisen luottomanageri Pete Eklundin ylle. Pete oli pitkään Veskun firman Ramppivalo Oy.n hallituksen varajäsen.

- Pesänselvityksessä tulee tarkastella myös kyseisen yhtiön viime vuosien rahaliikenne ja se, onko asiassa syytä epäillä rikosta, Jenni kirjoittaa asianajajansa laatimassa hakemuksessa.

Minne rahat katosivat? Vesa-Matti Loirin lapsille jäi pieni perintö jättituloista huolimatta

Veskun kuoltua taiteilijan omaisuus on paljastunut yllättävän pieneksi. 

Taitelijan tilillä oli rahaa ”vain” 52 000 euroa, vaikka hän oli yltänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana kolmen miljoonan euron ansiotuloihin. 

Loiri asui vuokralla ja hänen suurimmaksi omaisuudekseen arvioitiin Inarilla sijaitseva 170 000 euron arvoinen Koppelohonka-niminen lomakiinteistö.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hänen kotinsa taide-esineiden ja kodin irtaimiston arvo oli noin 25 000 euroa. 

Veskun koko omaisuuden arvoksi oli merkitty hautajaiskulujen jälkeen 322 000 euroa.