fbq
Riitta Loiri

Vesa-Matti Loirin ex-vaimo viime hetkistä - syötti Veskulle marjasmoothieita, sitten yhteys katkesi: ”Tässä on tapahtunut suuri vääryys”

Vesa-Matti Loirin ex-vaimo Riitta Loiri kiistää viimeisimmän testamentin, vaikka sen mukaan hänelle olisi tullut sievoinen summa rahaa.

Länsi-Espoon käräjäoikeudessa käsiteltiin keskiviikkona Vesa-Matti Loirin perintökiistaa siltä osin, voiko testamentissa määrätty Tuula Rainto olla Loirin pesänselvittäjä vai ei. Sekä Riitta Loirilla että hänen Jenni-tyttärellään on suuri luottamuspula Raintoa kohtaan.

Jäätävä tunnelma Loirin perintökäräjillä! Tuomari kumosi heti ex-vaimon ja tyttären älyttömän pyynnön

Jo yksistään Loirin huhtikuussa tekemät kaksi testamenttia olivat Jenni Loirin mukaan laadittu sellaisessa tilanteessa, jossa hänen isänsä kunto oli jo todella huono. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myös Loirin ex-vaimo Riitta Loiri vahvisti oikeudessa taiteilijan terveydentilan heikentyneen samaan aikaan, kun testamentit oli tehty.

- Hoidin Veskua pitkään ja olin päivittäin hänen kanssaan tekemisissä. Loppuvaiheessa hän ei voinut enää syödä muuta kuin marjasmoothieita, joita tein hänelle maaliskuuhun saakka, Riitta kertoi.

- Huhtikuussa hän ei enää jaksanut vastata puheluihin, vaan Vesku nukkui paljon ja oli tosi huonona. Hänen luonaan oli tuolloin lapsuudenystävä Nona, joka sanoi, ettei sovi tulla. Kesällä Vesa-Matti joutui sairaalaan, ja kävin katsomassa häntä siellä muutaman kerran.

Riitta Loiri
Riitta Loirin mielestä Veskun viimeisin testamentti ei ollut Veskun oman tahdon mukainen.

Vaikka pariskunta oli eronnut jo vuosia sitten, heillä oli edelleen lämpimät ja läheiset välit. 

Veskun sairastellessa jo aiempina vuosina, Riitta oli hänen luottohenkilönsä, hoitaen ex-miestään vuosien ajan pyyteettömästi.

- Olin yhdessä vaiheessa jopa töistäni vuorotteluvapaalla, jotta pystyi hoitamaan Veskua täyspäiväisesti. Tuolloin puhuimme avoimesti myös testamenttiasioista. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Puhuimme testamentista vuosina 2017 ja 2018. Vesku kertoi minulle, että hän on tehnyt testamentin ja että lapset saavat kaiken hänen omaisuutensa, Riitta kertoi.

Riitta painotti, että Veskulle oli erityisen tärkeää se, että omaisuus menisi tasan kaikkien lasten kesken. Näin ollen omaisuus olisi vuoden 2017 tehdyn testamentin mukaan jakautunut nyt jo edesmenneelle Joonakselle, Jennille, Ukolle sekä Sampolle

Yllätyskäänne Vesa-Matti Loirin käräjillä: Jälleen uusi testamentti löytyi!

Riitta paljasti, että Loiri oli tuolloin huolissaan myös hänen Ramppivalo Oy -nimisen firmansa tilanteesta. 

- Hän oli yrityksen toiminnasta ymmällään, sillä se oli ollut vuosikaudet tappiollinen. Firmastahan puuttui palkkakirjanpitoa ja tilinpäätöksiä. Nyt kun Vesa-Matti kuoli, testamentissa määrättiin, että manageri Eklund lopettaa firman.

- Minusta se oli outoa, Riitta sanoo.

Riitan mukaan firmassa oli ollut vuosia mukana luottoystävä Kicke Berglund, mutta hänet oli ostettu firmasta ulos jo aiemmin. Riitta Loirin mukaan myös Loirin kuoleman jälkeiset tapahtumat vaikuttivat erikoisilta. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Vesa-Matin kuolinaamuna tyttärelle Jenni Loirille lyötiin käteen tämä 7.4.2022 tehty testamentti. Se tuntui oudolta, sillä Vesku ei ollut puhunut minulle tästä mitään. 

- Lisäksi ilmestyi vielä uusikin testamentti, se oli laadittu 17.4. Tämä oli muuten ihan sama, mutta minun osuuteni oli muutettu, että saisinkin nyt 17 000 euroa, Riitta ihmettelee.

- Samalla testamenttiin oli muutettu muutamia muitakin muotoseikkoja, Riitta kertoi käräjäsalissa. 

- Ihmettelin, että mistä näitä testamentteja oikein tulee, Riitta äimisteli.

Vesa-Matti Loirin testamenttiriidan salatut taustat: Ukko-pojalla outoja velkoja ja rikostuomioita

Kun käräjäoikeuden istunto päättyi, Riitta Loiri kommentoi perintöriitaa lyhyesti Seiskalle.

- Nämä kaksi viimeistä testamenttia eivät ole mielestäni vainajan toiveen mukaisia, Riitta kertoi.

Hän oli tätä mieltä, vaikka se oli hänen oman etunsa vastaista. Vuoden 2017 testamentissa ei oltu mainittu ex-vaimoa lainkaan, mutta myöhemmässä oli.

- Tämä ei ole etuni mukaista, mutta se vuoden 2017 testamentti on vainajan tahdon mukainen ja siksi sitä pitää kunnioittaa, Riitta kertoi.

- Haluan, että asiat menevät oikeudenmukaisesti ja niin, kuin Vesku olisi halunnut. Se, mitä nyt on tapahtunut, on suuri vääryys. 

-  Tämän enempää en halua kommentoida, sillä tämä päivä on ollut aika rankka, Riitta summasi.

Päätös pesänselvittäjästä ratkaistaan kansliapäätöksenä 6.4.2023.