Vaihtelua joulun herkutteluihin – katso Saariston Martan resepti

Bataatti on joulukuun yllättäjä!
Bataatti ja inkivääri lyövät yhtä kättä makuparina. Jos haluat pikkujoulupöytään tai joulun herkutteluihin vaihtelua, niin nappaa tästä bataatti-inkiväärilaatikon resepti kokeiluun.
Raaka-aineet ateriaan:
1 kg bataattia (2,99 €)
2 dl kuohukermaa (1,15 €)
0,5 dl siirappia
1 kananmuna (0,20 €)
1 tl suolaa
Pala raastettua inkivääriä (1,00 €)
Ropsaus valkopippuria
Ropsaus mustapippuria
Ropsaus muskottipähkinää
Pinnalle hasselpähkinärouhetta (1,00 €)

Tee bataatti-inkiväärilaatikko näin:
Kuori ja lohko bataatit. Keitä lohkot vedessä kypsäksi. Valuta keitinvesi pois, ja survo bataattilohkot. Lisää sekaan kaikki ainekset, ja surauta seos vatkaimella kuohkeaksi.
Voitele yksi iso uunivuoka tai usea pieni ja täytä ne seoksella. Painele halutessasi pintaan kuvioita, ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista bataattilaatikkoa uunissa tunnin verran 175 °C:ssa.

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi