fbqUutuuskirja: Samuli Edelmann alkoholismistaan: ”Ensimmäisen humalan join kahdeksanvuotiaana” | Seiska
Samuli Edelmann

Uutuuskirja: Samuli Edelmann alkoholismistaan: ”Ensimmäisen humalan join kahdeksanvuotiaana”

Kotimaa | 01.09.2021 00:01

Johannes Lahtelan uutuuskirja Samuli. Pimeydestä valoon (Otava, 2021) kertoo laulaja-näyttelijä Samuli Edelmannin tarinaa turhia kaunistelematta. Kirja käy läpi rakastetun laulajan uraa, elämää ja alkoholismia.

Jo ensimmäisessä luvussa Samuli Edelmann taustoittaa suhdettaan alkoholiin kertomalla avoimesti olevansa alkoholisti.

- Olen käyttänyt alkoholia päihtymistarkoituksessa 11-vuotiaasta 31-vuotiaaksi. Ensimmäisen humalan join kahdeksanvuotiaana, kirjassa kerrotaan.

Laulaja kertoo kirjassa juoneensa ensimmäisen humalansa huomattuaan Pernod-pullon perheensä kesämökillä.

- Muiden ollessa ulkona join pullosta reippaasti ja tulin todella huonoon kuntoon. Äiti oli kauhuissaan. Pelästyin ja voin pahoin. Silti humalassa oli jotain ihmeellistä, Edelmann taustoittaa kirjassa. 

Samuli kuvailee nähneensä alkoholin "taikajuomana". Ystävät kokoontuivat juomaan vapaa-aikanaan. Vähitellen alkoholista kasvoi ongelma.

samuli edelmann
Samuli Edelmann kertoo alkoholismistaan avoimesti uutuuskirjassa.

Ensimmäinen pysähdys

Vuonna 1997 Samuli eli Pariisissa ja teki albumia. Alkoholi antoi voimaa, auttoi selviämään erilaisista tilanteista. Viina myös vahvisti ilon tunteita, mies kuvailee. 

- Livahdin pimeään porttikonkiin juomaan viinani piilossa kaikkien katseilta. Kaadettuani sen kurkkuuni mua ei enää pelottanut ja olin taas maailmanmies. Vasta sitten pystyin menemään ravintolaan juomaan viiniä toisten seuraan. Siellä pariisilaisella sisäpihalla viinaa paperipussista juodessani mä ymmärsin ensimmäistä kertaa olevani sairas, hän kuvailee kirjassa.

Kun Samuli erosi nuoruuden naisystävästään Verasta, alkoi kuusi kuukautta kestänyt ryyppyputki, joka johti haimatulehdukseen. Lisää aiheesta voi lukea tänään ilmestyneestä kirjasta.

Teksti:Julia Aalto-Setälä
Kuvat:Ari Lahti, Jari Tertti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!