fbq
Portion Boys

UMK ottaa kantaa Portion Boysin JaloTiinan nettilynkkaukseen: "Pidetään huolta, että.."

Seiska uutisoi aiemmin tänään perjantaina (27.1.), että tämän vuoden Uuden musiikin kilpailuun osallistuvan Portion Boys -yhtyeen JaloTiina on joutunut todella ikävän nettikiusaamisen kohteeksi.

Portion Boysin JaloTiina joutui somelynkkauksen uhriksi - järkyttävät törkyviestit julki

Portion Boys julkaisi jo aiemmin asiaa koskevan tekstin omalla Instagram-tilillään.

Myöhemmin myös Tiina itse on tehnyt somejulkaisun aiheesta. Tiina muun muassa jakoi saamiaan viestejä. Kaikki niistä olivat alatyylisiä: "JaloTiinalla on väljä nielu", "Paljonkohan maksais yksi JaloTiina kierros?", "Ihanaa olla horo-Tiina".

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ja tottakai myös kaikki muukin minussa on ollu melko julman arvostelun kohteena, ulkonäkö, persoona, aitous ja jopa puheääni. Mutta hei, joka leikkiin lähtee se leikin kestäkööt, niinhän se kohtuu kliseinen sanonta menee, Tiina kirjoittaa.

UMK: Spotify-listojen huipulla keikkuva Bess otti yleisönsä Turussa – itsevarman kuumalla esityksellä kohti illan finaalia

Nyt myös UMK on julkaissut aiheesta oman Instagram-päivityksen, jossa otetaan tiukasti kantaa kiusaamiseen.

Osaan UMK-kilpailijoista on kohdistunut viime aikoina runsaasti asiattomia kommentteja, kiusaamista ja naisvihaa. Haluamme muistuttaa, että tällainen käytös somessa tai missään muuallakaan ei ole koskaan ok. Uuden Musiikin Kilpailu ei hyväksy homo- ja transfobiaa, seksismiä, rasismia, vamman, terveydentilan tai muun ihmisen ominaisuuden tai sukupuolen perusteella syrjimistä, häirintää, tai muutoin asiatonta toimintaa. Emme millään alustalla, emmekä tapahtumassa.

- Lisäämme somekanaviemme moderointia ja kannustamme jokaista puuttumaan kiusaamiseen ja ilmiantamaan kommentteja myös muualla somessa. UMK23-tapahtumassa paikalla on häirintäyhteyshenkilö, jolle voi matalalla kynnyksellä ilmoittaa mahdollisista häirintätilanteista. Jokainen UMK-finalisti on ansainnut paikkansa Suomen suurimassa musiikkishow’ssa satojen biisien joukosta. UMK-biisit ja artistit herättävät meissä kaikissa paljon mielipiteitä, mutta mieti ennen kuin kommentoit, UMK:n Instagram-tilillä kirjoitetaan.

Kilpailuorganisaatio on kirjoittanut päivitykseensä myös tärkeät loppusanat.

Pidetään huolta, että UMK pysyy kaikille yhteisenä ilon ja musiikin juhlana!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

UMK:n julkaisua ovat tähän mennessä kommentoineet sydämin Portion Boysin lisäksi muun muassa UMK-osallistujat Lxandra ja Keira.

UMK:n finaali järjestetään 25.2., jolloin valitaan Suomen edustaja keväällä Englannissa pidettäviin Euroviisuihin. Portion Boysin, Lxandran ja Keiran lisäksi edustuspaikasta kilpailevat Käärijä, Robin Packalen, Benjamin Peltonen ja Kuumaa-yhtye.

UMK-finalisti Käärijä paljastaa paheensa: Haistelen bensaa