fbq
UMK

UMK-finalistit on valittu! Hakijoiden joukossa Vain elämää -artisteja ja palkittuja kestotähtiä: "Kaikkien aikojen kovatasoisin kattaus"

Ensi vuoden Uuden Musiikin Kilpailun finalistit on valittu. Hakemuksia lähetettiin 278 kappaletta, joista vuoden 2021 finaaliin valittiin seitsemän biisiä.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen valitsi kappaleet UMK-ammattilaisraadin kanssa. UMK julkaisi tiedotteen omalla Instagram-tilillään.

- Biisien ja artistien taso oli mielettömän vahva ja olen varma, että meillä on tulossa keväällä 2021 kaikkien aikojen kovatasoisin UMK. Olen todella iloinen ja kiitollinen joka ikiselle kappaleensa Ylelle lähettäneelle muusikolle, Tapio hehkutti.

UMK-voittaja Aksel Kankaanrannalla railakkaat juhlat – hotellille aamuneljältä!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UMK21 (@uudenmusiikinkilpailu) on

UMK-kilpailu kiinnosti myös tunnettuja artisteja, sillä hakijoiden joukossa oli Ylen mukaan useita menneiden vuosien euroviisuedustajia, Emma-gaalassa palkittuja kestotähtiä, Suomen tämän hetken potentiaalisimpia musiikin vientitoivoja, Vain elämää -tv-ohjelmassa nähtyjä artisteja, energisiä rock-bändejä sekä kriitikoiden ylistämiä vaihtoehtomusiikin kuumia nimiä.

- Lähetettyjen kappaleiden monipuolisuus näkyy myös lopullisessa seitsemän kappaleen kattauksessa, Tapio suitsutti.

Finalistien nimet paljastetaan tiistaina 19.1.2021. Kilpailukappaleet julkaistaan jälleen yksi kerrallaan peräkkäisinä arkipäivinä.

Viime vuonna UMK-voittajaksi valittiin Aksel Kankaanranta kappaleella Looking Back. Vuoden 2020 Euroviisut kuitenkin peruttiin vallitsevan maailmantilanteen takia.