fbq
Hanna Partanen

Tv:stä tuttu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen sairastui vakavasti - erikoislääkäri jyrähtää: Lopeta heti margariinin ja rypsiöljyn käyttö!

Paljon julkisuudessa olleen ravitsemusterapeutti Hanna Partasen, 38, keuhkoissa havaittiin reilu viikko sitten kaksi hengenvaarallista keuhkoveritulppaa. Partanen kertoi blogissaan sekä asiasta ensin uutisoineen Ilta-Sanomien haastattelussa oudon pohjevaivan alkaneen pitkän lennon jälkeen. 

LUE: Tv:stä tutun ravitsemusterapeutin Hanna Partasen pohje kipeytyi Thaimaan matkan jälkeen - veritulppa eteni hengenvaarallisesti keuhkoihin!

Lopulta vointi heikkeni niin, että Partanen joutui sairaalaan. Siellä huomattiin, että pohkeessa oli laskimotukos, joka oli ajautunut keuhkoihin. Tilanne oli niin vakava, että Partanen laitettiin liotushoitoon, eikä hän saanut liikkua lainkaan. Esimerkiksi sängystä ei saanut nousta edes vessaan.

Partanen epäili blogissaan ja IS:n haastattelussa, että tukokset juonsivat juurensa pitkästä paikallaan olosta lentokoneessa. Ravintoasioihin perehtynyt erikoislääkäri Antti Heikkilä kertoo Seiskalle, että syitä saa etsiä syvemmältä. 

- Pohjimmainen syy ei ole liikkumattomuus, vaan todellinen syy lisääntyneisiin alaraaja- ja keuhkoveritulppiin on nykyisin tuo niin yleinen matala-asteinen tulehdus. Tulehdus muuttaa hyytymistekijöitä veritulpan suuntaan. Tämä yhdistyneenä sopiviin olosuhteisiin synnyttää itse veritulpan, Heikkilä sanoo. 

Antti Heikkilä

Partasen mukaan hänen käyttämänsä yhdistelmähormonivalmiste oli myös osasyy hengenvaarallisen tilan syntyyn, mutta Heikkilä ei tätä allekirjoita. 

- Se on aika kaukaa haettua. Kyllä joihinkin hormonilääkkeisiin sisältyy veritulppariski, mutta sellaisia yhdisteitä ei pitäisi olla enää markkinoilla.

Hanna Partanen on profiloitunut julkisuudessa virallisten ravintosuositusten sekä einesten puolesta puhujaksi. Hän on kertonut käyttävänsä runsaasti margariinia, ja hän on esiintynyt rypsiöljyteollisuuden mannekiinina. Heikkilän mukaan kyseiset rasvat aiheuttavat ongelmia. 

- Matala-asteinen tulehdus johtuu liioista hiilihydraateista ja linolihaposta. Linolihappo puolestaan on kasviöljyjen ja margariinin pääasiallinen rasva. 

Hengenvaarallinen keuhkoveritulppa uusii helposti. Moni sen sairastanut voi tarvita lääkehoitoa loppuelämänsä, mutta sekään ei välttämättä estä uuden tukoksen syntyä. Heikkilän mukaan Partasen tulisi muokata ruokavaliotaan uusiksi. 

- Hanna, lopeta heti margariinin ja rypsiöljyn käyttö, Heikkilä kehottaa.  

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Antti Heikkilä on tunnettu vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja. Hän suosittelee rasvoista käytettäväksi voita, kookosrasvaa sekä oliiviöljyä.