fbq
Kotimaa
23.12.2021 14:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Mikaelin albumi, Instagram
Mikael Renwall
Tubettaja Mikael Renwallin täyteainehelvetti - kuvat ennen ja jälkeen
Kotimaa
23.12.2021 14:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Mikaelin albumi, Instagram

Tubettaja Mikael Renwall, 24, julkaisi Youtube-videon Ruma totuus huulitäytteistä, jossa puhuu avoimesti hänelle tehdyistä pistoshoidoista. Videolla Mikael kertoo 47 tuhannelle tilaajalleen, miten päätyi poistattamaan kasvojensa täyteaineet, ja mitä prosessista on seurannut.

Tubettaja aloitti vuonna 2018 täyttää kasvojensa eri alueita, kuten kyyneluria, nenää ja leukaa. Myös hänen huuliinsa laitettiin pieni määrä täyteainetta. Vuosia myöhemmin hän kuitenkin tuli toisiin ajatuksiin. Seiska tavoitti Mikaelin kommentoimaan tilannettaan.

- Minulle oli yksinkertaisesti pistetty liikaa täyteaineita. Esimerkiksi kyyneluriin sitä oli laitettu liikaa ja liian pintaan niin, että silmän alle syntyi varjoja.

Mikael kertoo, että täyteaineet alkoivat kuultaa ihon läpi sinisenä, mikä ei ollut toivottu lopputulos.

- Myös leukani alkoi levähtää. Halusin itselleni skarpin leuan, mutta siitä tulikin pyöreähkö.

Mikael Renwall
Vasemmalla tubettajan kasvot ennen täyteaineita. Oikealla kuva viime kesältä. Erityisesti silmänalusissa ja nenässä on huomattavissa ero.

OLI PELOISSAAN

Mikael sanoo hänellä olleen muutamia komplikaatioita täyteaineista johtuen.

- Leuka turposi ja oli kipeäkin jonkin aikaa. Toki se laski siitä, mutta olin tosi peloissani. Mietin, voiko tästä seurata jotain pahempaa.

Hän otti tämän jälkeen selvää, olisiko täytteitä mahdollista poistaa.

- Ja onneksi oli. Olen nyt käynyt kahdesti poistattamassa niitä, ja aion mennä tammikuussa vielä kolmannen kerran.

Mikael Renwall
Oikealla olevasta kuvasta huomaa, kuinka leuan ja nenänvarteen pistetyt täytteet ovat vaikuttaneet somevaikuttajan kasvojenpiirteisiin.

HYVIÄ JA HUONOJA PUOLIA

Mikael toteaa, että tekisi nyt asiat eri tavalla.

- Loppujen lopuksi kyllä kaduttaa, että olen mennyt ottamaan naamaani täyteaineita. Tavallaan siihen ihan vähään olisi täytynyt tyytyä, eikä hakea lisää. En tajunnut, etteivät ne aineet todellisuudessa poistu naamasta. Menin sellaisen realistisen tarpeen yli.

Toisaalta tubettaja kokee, että hänen kokemuksistaan voi olla paljon hyötyä muille.

- Kun julkaisin aiheesta Youtube-videon, sain viestejä, että hyvä kun julkaisin videon tästä. Eräs sanoi miettineensä nyt uudelleen, haluaako todella mennä pistoshoitoihin vai ei. 

- Haluan olla avoin tästä, koska tiedän monien nykyään käyvän erilaisissa operaatioissa.

Mikael Renwall
Täyteaineet poistattanut Mikael kertoo olevansa tyytyväinen lopputulokseen. Vasemmalla kuva ennen poisto-operaatiota.

KANNUSTAA HARKITSEMAAN

Mikael sanoo sosiaalisella medialla olleen vaikutusta häntä kohtaan luotuihin odotuksiin.

- Saan päivittäin kommentteja ulkonäöstäni, ja pikkuhiljaa minulle tuli olo, että minun on säilytettävä niin sanotusti tietty ”täydellisyyden” taso, jotta pärjäisin. Ajattelin, että jos laskisin rimaa, menettäisin urani.

- Eihän se tietysti noin ole, mutta aloin etsimään itsestäni virheitä ja ”korjaamaan” niitä. Nyt olen onneksi tajunnut, että siitä oli vain haittaa. Monet sanovat minun näyttävän nykyään paljon freesimmältä ja tietynlainen turvotus kasvoista on poissa.

Tarinalla on tubettajan mukaan opetus.

- En halua yllyttää ihmisiä vastaaviin toimenpiteisiin. Haluaisin sanoa kaikille, että miettikää vielä kahdesti, haluatteko varmasti täyttää esimerkiksi huulia tai kasvojen alueita. Suosittelen myös ottamaan huolella selvää, kenelle toimenpiteet menee tekemään, jotta välttyisi ikäviltä seurauksilta, hän toteaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »