fbq
Annimari Korte

Triggerivaroitus! Annimari Korte kertoo 18 kilon muutoksestaan: "En halunnut nähdä kuvia"

Pika-aitajuoksun 100 metrin Suomen ennätystä pitävä Annimari Korte, 34, teki ystävänpäivän kunniaksi hiukan erilaisen somepäivityksen.

Aituri nimittäin julkaisi Instagram-sivullaan ennen ja jälkeen -kuvaparin sekä niiden alla harvinaisen avoimen ja pysäyttävän tekstin. Hän aloittaa viestinsä "triggerivaroituksella", sekä muistuttaa, ettei ystävänpäivä ole kaikille kiva päivä.

Pysäyttävän kuvaparin otokset ovat vuosilta 2014 ja 2022. Kuvien välillä on suuri ero.

- Pudotin painoa yli 18kg, todennäköisesti enemmänkin, mutta ei tullut juuri punnittua silloin. En usko, että on olemassa kuvia siitä kun painoin eniten, vasen kuva on muutama kuukausi ennen ja muokattu. En halunnut nähdä kuvia, Annimari kirjoittaa kuvatekstissä suoraan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Älä kommentoi ”vasen parempi”, ”molemmat hyvät” ym, oma hyvä olo on ainoa millä on merkitystä, vasemmassa itselläni ei ollut hyvä olo, oikeassa on, hän pyytää.

Aituritähti Annimari Korte julkaisi yllättävän kuvaparin: "Painan saman verran..."

Julkaisun toinen kuva on ote hänen kirjastaan Yli kaikkien aitojen (Tammi), jossa hän kuvailee tapahtumia kolme kuukautta vasemman kuvan ottamisen jälkeen. Kirjan sivuilla hän kuvailee pahaa masennustaan.

- Minulla oli mukanani rauhoittavia lääkkeitä, joita olin aiemmin saanut paniikkihäiriöni hoitoon. Autoon päästyäni otin niitä useita ja lähdin ajamaan päämäärättömästi. Itsetuhoiset ajatukset risteilivät mielessäni. Mitä jos ajaisin autolla puuhun? Sen jälkeen kenenkään ei tarvitsisi kantaa minusta huolta. Halusin kuolla, kirjassa kuvaillaan riipaisevasti.

Annimari Kortelta pysäyttävä ilmoitus

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nykyään asiat ovat paremmin, ja Annimari kertoo esimerkiksi elämäntapojensa olleen isossa osassa sen suhteen.

- Paino ei määritä hyvää oloa, mutta terveet elämäntavat, liikkuminen ja vaikka ystävän kanssa treenaaminen auttavat hyvään oloon, hän muistuttaa.

Vaikeitakin hetkiä kokenut Annimari tarjoaakin nykyään myös omia valmennuksia.

- Näin ystävänpäivänä toivon myös, että kaikki muistaisivat tsekata välillä mitä ystäville ja tutuille kuuluu, niillekin joiden kanssa ei ole paljoa tekemisissä. Pienikin muistutus siitä, että joku välittää, voi olla just se mitä ystävä sillä hetkellä tarvitsee.

Avoimena arvistaan! Aiturikaunotar Annimari Korte julkaisi hätkähdyttävän kuvan reisistään