fbqToimituspäällikön kommentti: Sanna Marinin Yökylässä-jakso on tarkkaan harkittua näytelmää - pääministeri notkuu nyt imagon vuoksi baareissakin, mutta toimittajat näkevät toisenlaisen poliitikon | Seiska
Sanna Marin

Toimituspäällikön kommentti: Sanna Marinin Yökylässä-jakso on tarkkaan harkittua näytelmää - pääministeri notkuu nyt imagon vuoksi baareissakin, mutta toimittajat näkevät toisenlaisen poliitikon

Kotimaa | 08.10.2021 20:41

Sanna Marin on imagopelin kuningatar. Hänellä on poikkeuksellinen kyky aistia, millaisen pääministerin suomalaiset kulloinkin haluavat. Kun pandemiassa tarvittiin järkkymätöntä peruskalliota, sitä tarjoiltiin hopealautaselta.

Myöhemmin taitava poliitikko on osannut olla esimerkiksi pettynyt äiti budjettiriihessä tai rötösherrojen kovistelija paperitehtaiden sulkeutuessa.

Lue myös: Seiska uutisoi Sanna Marinin illanvietosta miesseurassa - yllättävä yhteydenotto paljasti koko tarinan

Mediatemput ovat sataneet yleensä Sannan laariin, vaikka matkan varrella hän on joutunut joskus myös epäolennaisen kritiikin kohteeksi.

 

Koronan hellittäessä on ollut aika uudelle tulkinnalle poliitikon roolista: pitää olla rennompi. Etäinen ja vakava pääministeri-Sanna on nyt hymyilevä selfie-Sanna, joka kertoo Instagram-tarinoissaan kuulumisiaan kauneusfiltterin kätköistä. Somessa paistatteleva poliitikko huolehtii kunnostaan lenkkipolulla, vie lastaan Korkeasaareen ja nauttii Huuhkajien pelistä penkkiurheilijana – niin kuin kuka tahansa nuori aikuinen, korostetun alleviivatusti.

Osa uutta imagoa on osallistuminen Yökylässä Maria Veitola -sarjaan. Tulevana torstaina (14.10.) esitettävässä ohjelmassa katsojille näyttäytyy supersuorittaja, joka imuroi kahdesti päivässä ja leipoo piirakoita maan vaativimman työn ohessa. Sanna on niin reipas ja ihana, että hän tuo jopa aamukahvit suoraan sänkyyn tv-vieraalle.

Lue myös: Kesärannassa luonnollisena nähtävä Sanna Marin yllättää kesken hampaiden pesun - Maria Veitola äimän käkenä: "Tällaista en ole koskaan tavannut!"

Kun pääministerihahmo jammailee teinivuosiensa suosikkibiisiensä tahtiin, peittyvät alle ne asiat, joista ei puhuta. Jaksossa ei edes sivuta Sannaa piinannutta aamupalakohua, mainita hänen katkenneita välejään isäänsä tai haasteta poliittisista ratkaisuista. Katsojana huomaan ajattelevani, että näitä aiheita ei ole ohitettu ainakaan journalistisin perustein. Koripalloon vedoten pääministeri ei suostu edes nimeämään yhtään onnistumista tai epäonnistumistaan – hänen työssään, kun ei kuulemma ole kyse henkilöstä. Tässäkin tilanteessa Sanna määrää säännöt.

Sanna Marin Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa
Maria Veitolan vierailu Sanna Marinin luona nähdään MTV3-kanavalla 14. lokakuuta kello 21:00. Ohjelma on katsottavissa jo MTV:n suoratoistopalveluista.

Kaikki, mitä jaksossa näemme, vaikuttaa läpeensä käsikirjoitetulta, ja kuten kunnon näytelmään kuuluu, esityksen lopuksi yleisö – eli Maria Veitola – itkee. Tuntuu, että vaaleihin valmistautuvan poliitikon viesti on nielaistu pureskelematta.

Lue myös: Sanna Marin juhli julkkisporukassa pilkkuun asti – kuva päämisterin hilpeästä baari-illasta!

Imagoltaan uudistunut Sanna on näyttäytynyt myös Seiskan lukijoille. Kesästä lähtien pääministerimme on ollut tuttu näky trendikkäissä kuppiloissa, ja käynneistä on virrannut runsaasti vinkkejä Seiskan toimitukseen. 

Sanna Marin Siltasessa
Sanna Marin nähtiin hiljattain vierailemassa trendiravintola Siltasessa.

Illanvietoissa on ollut näyttäytymisen makua. Harva suomalainen superjulkkis haluaa viettää iltaa julkisilla paikoilla, koska se tarkoittaa usein selfie-automaattina olemista. Raporttien mukaan näin on käynyt myös Sannalle. Kysymys on tuskin pelkästään rentoutumisesta, vaan profiloitumisesta nuorelle äänestäjäkunnalle. Baareissa notkumisenkin voi selvästi valjastaa osaksi poliittista teatteria.

Lue myös: Sanna Marin viihtyi jälleen iltaelämässä: viinitteli nuoren miehen kanssa uudessa tukassaan - kuvat!

Vaikka somessa uusi Sanna on rento, se ei tarkoita, etteikö roolin takana olisi äärimmäisen tarkkaa suunnitelmaa. Mediaesiintymisissään tarkka poliitikko huolehtii siitä, että hän saa päättää, mitä kerrotaan ja miten. Kun Seiska viimeksi uutisoi pääministerin baari-illasta, ei kulunut kuin hetki, että valtioneuvoston kansliasta otettiin yhteyttä. Pääministerin erityisavustaja pyysi täydennystä juttuun, jossa kerrottiin poliitikon viettäneen iltaa ”nuoren miehen kanssa”. Sanna halusi tehdä selväksi, että kyseessä on kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Tarkennus oli totta kai paikallaan, mutta se oli ensimmäinen kerta, kun Sanna suostui edes avustajansa kautta kommunikoimaan Seiskan toimittajan kanssa. Aiemmin hän on juossut toimittajaamme karkuun Eduskuntatalon portailla, ja myöhemmin pääministeri käänsi selkänsä Seiskan reportterille Linnan juhlissa. Onneksi muiden toimittajien kanssa juttu luisti.

Lue myös: Vau! Timmissä kunnossa oleva Sanna Marin lenkkeilee tiukoissa trikoissa ja pinkeässä topissa - turvamies seurasi potkulaudalla – kuva!

Mukavaa kuitenkin, että keskusteluyhteys on vihdoin avattu Seiskankin kanssa. Mitäpä jos ensi kerralla vastaisit muutamaan kysymykseenkin, Sanna?

Kirjoittaja on Seiskan toimituspäällikkö.

Sanna Marin ja Seiskan toimittaja
Seiskan toimittaja Eetu Ampuja yritti päästä Sanna Marinin puheille vuonna 2019.

 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto, MTV3 ja All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!