fbq
Kotimaa
14.07.2021 07:16
Teksti: Jaana Isosaari|Kuvat: Seiskan arkisto
Armi Aavikko ja Danny
Toimittajan kommentti: Surusilmäinen Armi Aavikko myönsi karun totuuden rakkauden pelimies Dannystä - ”Olin pelkkä sivusuhde”
Kotimaa
14.07.2021 07:16
Teksti: Jaana Isosaari|Kuvat: Seiskan arkisto

Armi Aavikon luonnonlapsimainen olemus hurmasi kaikki, joten ei ihme, että musiikkikonkari Ilkka Lipsanenkin rakastui hehkuvaan neitoon. Armilla oli poikkeuksellinen kyky lähestyä ihmisiä, sillä hän ei koskaan luokitellut heitä aseman tai varallisuuden mukaan.

Lue myös: Armi Aavikon järkyttynyt äiti jyrähtää Dannylle: Lopeta haudalla hyppiminen!

Haastattelin häntä useaan otteeseen ja arkistossani on lukemattomia haastattelunauhoja tallessa.

Armi ei ollut luonteeltaan katkera, vihaa tunteva tai kaunainen. En muista hänen puhuneen kenestäkään pahaa sanaa. Silti muistan hänen kauniiden silmien surumielisen katseen, kun hän Dannylta saamaan minkkiturkkiin kääriytyneenä sanoi:

– Olin Deelle pelkästään sivusuhde. Siitä jäi minulle muistoksi tämä turkki ja tämä timanttisormus, Armi sanoi.

Lue myös: Armin äiti Anja Aavikko syyttää Dannyä katteettomista lupauksista: Kiltti tyttäreni uskoi!

Puhuin puhelimessa Armin kanssa joulukuun 2001 lopussa. Hän halusi toivottaa hyvää tulevaa vuotta ja kertoa uusista suunnitelmistaan. Armi oli valmis palaamaan julkisuuteen ja antamaan silloin luotsaamaani Nykyposti-lehteen syvähaastattelun tammikuussa 2002.

– Oloni on vähän niin kuin kukkasella. Välillä terälehdet sulkeutuvat, sitten taas avautuvat. Katselen tuossa seinällä olevaa sinun lähettämääsi kuvaa auringonkukasta ja yritän imeä voimaa siitä, Armi jutusteli ja minä kehoitin häntä yrittämään pitää terälehdet levällään.

– Muista Jaana, että sinä olet aina tuollainen auringonkukka, Armi vielä totesi puhelun päätteeksi, kun olimme sopineet päivämäärän haastattelulle tammikuun puoliväliin.

Lue myös: Armi Aavikon hurjistunut Anja-äiti muistelee ensitapaamistaan Dannyn kanssa: Näin heti, mikä on miehellä mielessä

Sitä päivää ei tullut. Kuulin Armin poismenosta radion aamu-uutisista. Oli pakko parkkeerata auto tiensivuun ja hengittää syvään. Kaunotar oli nukkunut ikiuneen rakkauden pelimieheltä saamaansa minkkiturkkiin kääriytyneenä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »