fbq
Tauski

Tauskin taisteli rakkaan koiransa sokeutumista vastaan: silmämunat kääntyivät väärinpäin - hurjat kuvat leikkauksen jälkeen!

Seiska kertoi laulaja Tauno ”Tauski” Peltosen suuresta hädästä viime viikolla. Hänen silmäteränsä, reilu vuoden ikäinen koiransa Karhuherra Paddington oli vaarassa menettää näkönsä. 

Voi kurjuus! Tauskin suuri suru - Nalle-koira sokeutuu: Olen itkenyt päiväkausia - en pysty edes nukkumaan!

Myös Nalle Peltoseksi kutsuttu koira on rodultaan chow chow, eli kiinanpystykorva, ja rodulle on ominaista, että päänahan iho ja silmäluomet valuvat silmien päälle. Tämän takia kyseiselle koirarodulle joudutaan usein tekemään silmäluomien leikkauksia.

Tauskin koiralla ongelma oli kuitenkin epätyypillisen vakava. Paddington on jopa chow chow’ksi poikkeuksellisen roteva ja suurikokoinen, ja sen tapauksessa otsanahka oli painanut koiran silmiä niin pahasti, että vaativa leikkaus oli ainoa vaihtoehto.

Tauski

Ennen leikkausta Paddinton oli jo hetkellisesti menettänyt näkönsä, ja eläinlääkäri asensi sille piilolinssit suojaamaan sen silmiä enemmiltä vaurioilta. 

Tauski

– Paddington leikattiin viime perjantaina. Koira meni leikkaukseen puoliltapäivin, ja se saatiin ulos salista vasta iltayhdeksältä. Tikkejä laitettiin kymmeniä. Eläinlääkäri kertoi, että otsanahka oli painunut niin pahasti alas, että silmät olivat pikkuhiljaa kääntyneet väärinpäin. Käytännössä Paddingtonin silmät olivat siis kokonaan väärin päin. Silmäripset olivat myös kääntyneet kohti silmämunia, ja ripset olivat hanganneet toiseen silmään noin sentin mittaisen haavauman, Tauski kauhistelee.

Tauski

Tauski sai tietää tilanteesta olleessaan keikkamatkalla Turkissa. Hän kertoi, ettei voinut nukkua moneen yöhön, ja päivät menivät itkiessä. Sovittujen keikkojen takia hän pääsi koiransa luokse vasta leikkauksen jälkeisenä päivänä. 

Tauski

– Paddington oli järkyttävissä tuskissa ja leikkausten jälkeiset yöt se valvotti meitä. Nytkin sillä on kovat lääkitykset päällä: antibiootteja, särky- ja närästyslääkkeitä ja kaksia eri silmätippoja, joita annetaan kuusi kertaa päivässä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Tauski

Tauskin onneksi hänen poikansa Jimmy ja tämän avopuoliso pitivät Paddingtonista erinomaista huolta. Vielä suurempi onni oli toki se, että leikkaus meni hyvin, ja Paddingtonin pitäisi tervehtyä täysin. 

– Tämä on ollut yhtä itkua, mutta tunnelin päässä alkaa viimein näkyä valoa. Se koira on minulle tärkeämpi kuin lähes yksikään ihminen. Tikit otetaan pois maanantaina. Kun Paddington on kunnossa, vien sen parturiin. Se viedään parturiin neljä kertaa vuodessa, Tauski paljastaa.

Kaiken kaikkiaan vaativa leikkaus maksoi Tauskille noin 2 000 euroa. Hän tosin kertoi Seiskalle jo ennen leikkausta, että olisi valmis maksamaan mitä tahansa, saadakseen parhaan kaverinsa takaisin kuntoon.

– Minä tulen nykyään keikoilta kotiin sen koiran takia. Ei minulla ole ketään ihmistä minua odottamassa. Tulevaisuudessa haaveilen, että hankkisin jonkun vanhan maatilan, hommaisin Nallelle pari tyttöystävää ja teettäisin vähän Nalle-vauvoja, Tauski pohtii tulevaisuuttaan chow chow -kasvattajana.