fbq
Kotimaa
25.09.2021 19:04
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Johnny Kuoppala
Tapaamisiin 400 kilometriä! Johnny Kuoppala taistelee isän oikeuksistaan: Tuntuu, että lapsi olisi ryöstetty koko suvultani
Kotimaa
25.09.2021 19:04
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Big Brother Suomesta ja Paratiisihotellista tuttu Johnny Kuoppala, 36, sai kuulla tekstiviestitse viime marraskuussa, että hänen tyttärensä on syntynyt.

Hän on käynyt kivikkoisen tien taistellessaan oikeuksistaan tavata lastaan. Ristiriitaiset tunteet ovat usein pinnassa.

Lue myös: Lyhyt tekstiviesti sai kyyneleet Johnny Kuoppalan silmiin – sosiaalitoimiston virkailijat kävivät tosi-tv-tähden luona

Neljä tuntia kerrallaan

Hän kertoo asioineensa tiuhaan sosiaalitoimiston ja asianajajien kanssa, jotta saisi dna-testeillä todistettua isyytensä ja oikeuden tavata lastaan. Helmikuussa alkaneet neuvottelut johtivat siihen, että hän pääsi kesäkuussa isyystunnistuksen kanssa oikeuteen neuvottelemaan tapaamisoikeuksistaan.

– Näin ensimmäisen kerran tyttöni heinäkuussa, kun hän oli jo seitsenkuinen. Nyt olen nähnyt häntä yhteensä kuusi kertaa. Saan tavata hänet kolmesti kuukaudessa, neljä tuntia kerrallaan. Ajomatkaa tapaamisiin tulee 400 kilometriä, mutta mitäpä sitä ei lapsensa takia tekisi.

Johnny ei kaipaa suhdetta lapsensa äidin kanssa, mutta tyttärensä elämässä hän haluaa olla mukana. – Olen aina halunnut lapsen. Yhdestä vahinkoviikonlopusta syntyi jotain upeaa, Johnny toteaa.
Johnny ei kaipaa suhdetta lapsensa äidin kanssa, mutta tyttärensä elämässä hän haluaa olla mukana. – Olen aina halunnut lapsen. Yhdestä vahinkoviikonlopusta syntyi jotain upeaa, Johnny toteaa.

Lue myös: Tosi-tv-tähti Johnny Kuoppala keskellä pahinta painajaistaan: Taistelen lapsestani oikeudessa

Puhevälit katkesivat

Lapsen äiti ja Johnny seurustelivat kahdeksan kuukauden ajan pari vuotta sitten. He erosivat, mutta tapailu jatkui satunnaisesti viikonloppuisin. Erään tapaamisen jälkeen, nainen ilmoitti Facebookin kautta olevansa raskaana. Pari suunnitteli kasvattavansa lapsen kämppäkavereina, mutta siitä ei tullut mitään.

– Lapsen äiti päätti muuttaa pois eikä halunnut olla missään yhteyksissä kanssani. En keksi mitään muuta järkevää syytä kuin katkeruuden, koska en halunnut parisuhdetta hänen kanssaan. En nähnyt meillä tulevaisuutta. Mutta en voi ymmärtää, miksi hän ei halua ajatella lapsemme parasta. Lapsella kuuluu olla oikeus isään ja äitiin.

Johnny kertoo, ettei hän vieläkään saa puheyhteyttä eksänsä kanssa.

– Tuntuu siltä, että lapsi olisi ryöstetty myös koko suvultani. Itseni lisäksi isäni ja siskoni eivät saa tavata uutta perheenjäsentä. Tyttäreni ei pääse tutustumaan vaariinsa tai serkkuihinsa.

Lue lisää Johnnyn isyystaistelusta tuoreimmasta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!