fbq
Heta Halonen

Tangokuningatar Heta Halosen yllätystausta: levytti rankan rakkaussinkun salanimellä Los Angelesissa – harrastaa neulomista

Uusi tangokuningatar Heta Halonen, 30, on kokenut esiintyjä, vaikka ei vielä suurelle yleisölle järin tuttu olekaan.

Julkisuuskin on Hetalle uutta ja vierasta ja Seiskan haastattelu jännittää. Hän nauraa, että toimittajan kanssa jutteleminen kuumottaa melkein enemmän kuin tangolavalla laulaminen. Nopeasti jännitys kuitenkin karisee, kun sympaattinen tangokuningatar alkaa kertoa elämästään. Hymy on herkässä ja nauru raikaa.

Porilainen Heta on Tangomarkkinoiden ensikertalainen. Voitto tuli siis ensiyrittämällä. Hän huomauttaa, että vaikka tangonoviisi onkin, takana on vuosia musiikin ja esiintymisen parissa.

Iloinen laulaja kertoo hakeneensa kerran The Voice of Finland -tv-laulukisaan sekä voittaneensa Big Jam -kilpailun 2012. Tuosta voitosta hän sai komean palkinnon: reilu parikymppinen Heta pääsi nimittäin laulamaan sinkun Yhdysvaltojen Los Angelesissa.

– Olihan se kreisiä päästä niin nuorena levyttämään Losissa asti, Heta päivittelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Muistan, kuinka näin Gene Simmonsin kahvilassa!

Englanninkielinen kappale Tough Love löytyy vieläkin Youtubesta. Heta teki biisin taiteilijanimellä Dakota.

Voit katsoa rankasta rakkaudesta kertovan musavideon tästä:

Heta on opiskellut musiikkipedagogiksi. Näyttelemisen ja laulamisen lisäksi hän työskentelee pop/jazzlaulun opettajana. 

– Olen laulanut aina. Äitini mukaan lauloin jo ennen kuin osasin puhua, Heta nauraa.

Monilahjakas muusikko on laulanut stemmoja tenorista ylimpään sopraanoon sekä soittanut oboeta, saksofonia ja ukulelea. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tangokuningatar kertoo, että on myös tanssinut nuoruudessaan. Nyt hän harrastaa neulomista, akryyliväreillä maalaamista sekä luonnossa liikkumista. Uusin heittäytyminen liittyy kuntosaliin. Heta toteutti pitkään harkitsemansa personal trainer -päätöksen juuri ennen tangoja.

– Uskaltauduin ottamaan personal trainerin, ja nyt on ekojen treenien jälkeen vieläkin reidet kipeinä. Päätin sijoittaa tähän tuotteeseen, hersyväinen Heta viittaa kroppaansa.

Heta Halonen
Juuri kruunattu tangokuningatar Heta Halonen pyyhki liikutuksen kyyneliä Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalilavalla 9.7.22.

Yllätyksellinen tangofinaali: Heta Halonen voitti ennakkosuosikin – teurastaja-Keijo vei kuninkuuden

Raumalaissyntyinen tangokuningatar on tehnyt näyttelijänä avustajan töitä Porissa, missä hän on viettänyt leijonanosan elämästään. Uuden tangotähden lavameriitteihin Porin teatterissa kuuluu mm. päärooli Harmony Sisters -musikaalissa sekä Peppi Pitkätossu -näytelmän Annikan rooli.

– Olen luonteeltani heittäytyjä. Olen aina täysillä mukana ja haluan haastaa itseäni. Siitä olen ylpeä. Kunhan vielä oppisin olemaan itselleni vähän armollisempi ja vähemmän ankara enkä märehtisi asioita liikaa, Heta kuvailee.

– Lupaan tangokuningattarena tuoda sitä parastani, mitä osaan. Haluan olla sydämeenkäypä tulkitsija ja viihdyttäjä. Ja lupaan olla valppaana ja nöyränä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yksityiselämästään vaitonainen Heta kertoo olevansa parisuhteessa.

– Hyvän matkaa ollaan oltu yhdessä, hän kuittaa.

Heta kruunattiin tangokuningattareksi lauantaina (9.7.22) Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Tangokuninkaan tittelin voitti jalasjärveläinen teurastaja Keijo Hietikko, 29.