fbq
Minna Turusella ja Jussi Ahteella oli kesäromanssi.

Tämä salasuhdekohu järisytti Suomea – muistatko? Naimisissa ollut Minna Turunen iski 11 vuotta nuoremman Jussi Ahteen – aviomies sai tietää vasta Seiskasta!

Harva enää muistaa, että seuraaviin presidentinvaaleihin ehdokkaaksi pyrkivällä Jussi Ahteella, 37, ja ex-näyttelijä Minna Turusella, 48, oli suhde vuonna 2004.

Roope Salmisen äitinä tunnettavan Minnan ja vanhoista huumesekoiluistaan yhä muistettavan Jussin suhde oli tapahtuma-aikansa kuumimpia kohu-uutisia. Seiska paljasti suhteen julkaisemalla kuvan parista istumassa käsi kädessä helsinkiläisessä karaokebaarissa Pataässässä.

Ohhoh, entinen kohujulkkis Jussi Ahde pyrkii presidentiksi!

Minna ei tuolloin suostunut aluksi kommentoimaan suhdetta mitenkään, kun taas Jussi väitti heidän olevan pelkkiä ystäviä, vaikka he esiintyivät julkisesti kuin seurusteleva pari.

Seiskan paljastuksen aikaan Minna oli naimisissa turvallisuusalalla työskentelevän miehensä kanssa, mutta liitto oli ollut huonossa jamassa pitkään. Seiskan saamien lähipiiritietojen mukaan Minnan mies sai tietää suhteesta vasta luettuaan siitä lehdestä.

Pian Seiskan paljastuksen jälkeen pariskunta lähti yhdessä salaiselle aurinkolomalle Portugalin Faroon, ja Jussi vei Minnan myös lapsuutensa kotikaupunkiin Ouluun. Siellä kaksikko nähtiin yhdessä paikallisessa yöelämässä.

Sekä Minna että Jussi tunnettiin kovina juhlijoina, ja rakkaus yöelämään yhdisti kaksikkoa. Keskustelua herätti myös parin 11 vuoden ikäero.

Jussi Ahde ryhtyi hyväntekijäksi: Tule hakemaan, jos fyrkat tiukalla!

Vielä kuukausi paljastuksen jälkeen pariskunta kuitenkin kieltäytyi kommentoimasta romanssihuhuja.

– En jaksa enää puhua tästä aiheesta, Jussi huokaisi tuolloin Seiskalle.

Lopulta vuoden 2004 elokuussa Minna avautui Seiskalle sekä avioliitostaan että suhteestaan Jussiin. Minna myönsi pitkään tuntemansa Jussin lohduttaneen häntä eron hetkellä, mutta kiisti seurustelusuhteen loppuun asti.

– Jussilla oli juontokeikkoja ympäri Suomen, ja juhliminen meni siihen, että siirryimme kimpassa paikasta toiseen. Meillä oli niin paljon puhuttavaa. Olin juuri eroamassa, ja Jussin kanssa meillä oli hyviä keskusteluja. Jussi myös imarteli minua naisena ja esimerkiksi kehui seuraani ja ulkonäköäni, mikä tietenkin mairitteli siinä elämäntilanteessa, Minna avautui.

Minna Turunen paljastaa kaiken väkivaltaisesta parisuhteestaan – satoja pahoinpitelyjä: Olin vanki omassa kodissani - haulikko uninallena

– Ei ollut suhdetta, enkä ollut ihastunut häneen. Ihana ihminen ja ystävä hän tosin on, Minna vastasi Seiskan kysyessä suhteen syvyydestä.

Minna kuitenkin myönsi kirjoittaneensa Jussille jopa runoja, joita hän julkaisi internetissä.

Minna, joka oli tuolloin yksi maan eturivin näyttelijöistä, avautui Seiskalle myös kipeästä avioerostaan, joka ajoi hänet itsetuhon partaalle.

– Olin niin lopussa, etten pystynyt poistumaan kodistani tai huolehtimaan itsestäni.

– Olin kuitenkin päättänyt selvitä. Olin päättänyt puida kaikki kipeät asiat läpi sen sijaan, että olisin sivuuttanut eroprosessin kivut ja ajautunut lopulta itsetuhoon.

Suosikkinäyttelijä Minna Turusen syöksykierre: Näkee nälkää kodittomana – kuva!

Kyseessä oli Minnan toinen avioliitto. Roope Salminen oli syntynyt hänen ensimmäisestä liitostaan näyttelijä Eppu Salmisen kanssa. Toista aviomiestään Minna ei koskaan tuonut julkisuuteen.

Minnan loppukesällä 2004 antaman tilityksen aikaan hänen ja Jussin suhde oli jo ehtinyt viilentyä, ja Minna kertoi tapailevansa uutta, Juha-nimistä miestä. Hän paljasti myös keinon, jolla miehet pystyvät hänet parhaiten valloittamaan.

Suomalaisturistit bongasivat kodittomaksi jääneen Minna Turusen Espanjasta: Olimme aika yllättyneitä!

– Jalkapohjat ovat minun heikko paikkani. Jos niitä joku hieroo, olen mennyttä. Parempi siis pitää kengät jalassa Juhan seurassa, Minna nauroi.

Minnasta ja Jussista ei Minnan loppukesällä antaman avoimen tilityksen jälkeen enää saatu kohuotsikoita, ja parin suhde jäi lopulta vain kesäromanssiksi.