Tämä arkeen ja juhlaan sopiva ruoka on keskitalven pelastus – katso Saariston Martan resepti
Edullista aterioitavaa neljälle.
Ruokapöytiin kaipaillaan helposti hyvää ja edullista. Kiusaus sopii erinomaisesti sekä arkeen että juhlaan ja siitä tykkäävät niin nuoremmat kuin vanhempikin väki.
Raaka-aineet ateriaan:
350 g palvikinkkua (2,49 €)
1,5 kg perunoita (1,35 €)
3 sipulia (0,30 €)
Valkosipulia (0,20 €)
Pari isoa porkkanaa (0,15 €)
8 dl kermamaitoa (4 dl kermaa ja 4 dl maitoa, 2,50 €)
Mustapippuria
Suolaa
Korppujauhoa
Tee kinkkukiusaus näin:
Ota iso uunivuoka. Kuori ja pilko perunat isoiksi lohkoiksi. Kuori, ja pilko sipuli sekä kokonaisen valkosipulin kynnet. Kuori, ja paloittele porkkanat. Paloittele palvikinkku kuutioiksi.
Laita kaikki raaka-aineet sekaisin uunivuokaan. Rouskauttele myllyistä sekaan mustapippuria sekä suolaa. Kaada joukkoon kermamaito ja ropsuttele päälle korppujauhoa.
Paista kiusaus +200 C kauniin rapean ruskeaksi noin tunnin verran. Tarkista vielä paiston loppuvaiheessa, että kerma on mehevästi imeytynyt.
Hinta yhteensä 6,99 €
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi