Tällaista on Seiskan Grillisodan kulisseissa! Pippa Laukka hyppäsi epämukavuusalueelle: Pahinta olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni

Tällaista on Seiskan Grillisodan kulisseissa! Pippa Laukka hyppäsi epämukavuusalueelle: Pahinta olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni

Suussa sulavia herkkuja sekä kiperää kisailua on taas luvassa, kun kaksi julkkista pääsee mittelöimään grillikilpailun voitosta.

Mainos
Mainos päättyy

Kaupallinen yhteistyö

On taas aika pistää grillit kuumiksi ja vartaat valmiiksi, sillä Seiskan Grillisota palaa uuden tuotantokauden muodossa tutussa osoittesessa seiska.fi. Tällä kaudella mittaa toisistaan ottavat koko kansan tuntemat julkkikset: lääkäri Pippa Laukka sekä suosikkijuontaja ja näyttelijä Sampo Marjomaa.

Uusimman kauden luotsaa ja tuomaroi julkkiskokki Meri-Tuuli Väntsi, joka arvostelee kilpailijoiden valmistamat herkut maun, ulkonäön sekä tuoksun perusteella. Kisa käydään kolmessa osassa; ensin alkuruuan, sitten pääruuan ja loppuhuipennuksena jälkiruuan parissa.

Tällaista on Seiskan Grillisodan kulisseissa! Pippa Laukka hyppäsi epämukavuusalueelle: Pahinta olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni
Mainos
Mainos päättyy

Video: Seiskan Grillisota alkaa taas! Kisan tuomarina Meri-Tuuli Väntsi – mukana Pippa Laukka ja Sampo Marjomaa

Kisa käyntiin salaatilla

Aivan ensimmäisenä taitonsa pääsee esittelemään Sampo. Meri-Tuuli antaa hänelle tehtäväksi valmistaa mehevä salaatti.

– Pahinta, mitä voisi tapahtua, on se, että syttyisin palamaan, juontaja pohtii ennen suoritustaan.

Meri-Tuuli yllättää kertomalla, että tehtävään tulee kuitenkin pieni haaste. Sampo ei saa käyttää salaatissaan kurkkua tai tomaattia. Aikaa ruuanlaittoon on 20 minuuttia.

– Aijaa, luulin että minun käteni sidotaan tai jotain, Sampo heittää.

Sampo laittoi alkuruokaansa salaatin lisäksi, halloumia, herkkusieniä, basilikaa, retiisiä, avokadoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Päälle hän ripotteli balsamiviinietikkatilkan kanssa paahdettuja auringonkukansiemeniä. Annoksen kruunasi kastike, johon tuli jogurttia ja Poppamiehen sinihomejuustodippiä limemehun ja suolan kera. Kylkeen Sampo valitsi Filarinon Sangiovese roséviinin.
Sampo laittoi alkuruokaansa salaatin lisäksi, halloumia, herkkusieniä, basilikaa, retiisiä, avokadoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Päälle hän ripotteli balsamiviinietikkatilkan kanssa paahdettuja auringonkukansiemeniä. Annoksen kruunasi kastike, johon tuli jogurttia ja Poppamiehen sinihomejuustodippiä limemehun ja suolan kera. Kylkeen Sampo valitsi Filarinon Sangiovese roséviinin.
Mainos
Mainos päättyy

– Voin mä sitoa, jos halutaan, Meri-Tuuli vinoilee.

Vitsit sikseen, sillä tuomari haluaa kilpailijalta kesäisen ja ruokaisan alkuruuan.

– On minulla joku idea tähän, mutten tiedä, kuinka kesäinen se on. En välitä vuodenajoista, Sampo veistelee ja heittää kaulakorunsa nurmikolle uhmakkaasti.

Pyöreän halloumin pilkottuaan Sampo tarttuu Poppamiehen dippijauheeseen ja kyhää maistuvalta näyttävän kastikkeen.

– Miksi lukea ohjeita, kun voi elää vaarallisesti, Sampo tokaisee ja kumoaa jauheen jogurttiin.

Auringonkukansiemenet hän viskaa paistinpannulle ja grilliin.

– Tähän voisi heittää siemenistä jonkun härskin vitsin, mutta jätetään sen nyt väliin, kun tämä on perheohjelma…. juontaja sanailee.

Mainos
Mainos päättyy

– Tämä ei ollut perheohjelma enää ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, Meri-Tuuli hekottaa.

Juuri ennen ajan loppumista Sampo viimeistelee annoksensa sinihomejuustokastikkeellaan.

– Teen tällaista Jamie Oliver -tyylistä miehekästä roiskintaa, hän lohkaisee lusikoidessaan soossia lautaselle.

Yllätyksiä ja väriä sisältänyt Sampon alkusalaatti sai Meri-Tuulin pitämään halloumista, josta hän ei aiemmin tykännyt. – Kastikkeen ja juuston liitto tuo kellarimaista lisämakua. Annos on äärimmäisen herkullinen. Rakastan sen kerroksellisuutta, ja sitä on miellyttävää syödä!
Yllätyksiä ja väriä sisältänyt Sampon alkusalaatti sai Meri-Tuulin pitämään halloumista, josta hän ei aiemmin tykännyt. – Kastikkeen ja juuston liitto tuo kellarimaista lisämakua. Annos on äärimmäisen herkullinen. Rakastan sen kerroksellisuutta, ja sitä on miellyttävää syödä!

Seiskan Grillisota: Sampo Marjomaa yllättää Meri-Tuuli Väntsin alkuruuallaan – eräs raaka-aine epäilytti

”En ole grillaaja”

Seuraavaksi kokkausvuoroon astuva Pippa on laittanut arkiruokaa pienestä pitäen, mutta grillaamisessa hän myöntää olevansa aika huono.

– Olen ulkoistanut sen jollekin muulle, hän alustaa ennen tehtävää.

Ennen kaikkea julkkislääkäri on tullut Grillisotaan pitämään hauskaa sekä nauttimaan hyvästä seurasta, kesästä, juomasta ja ruuasta.

– Mutta en tiedä, olenko minä se, joka tekee sitä hyvää ruokaa.

Pipalle haastavinta salaattitehtävässä oli sen alkuosuus, sillä hänelle iski valinnanvaikeus grillituotteista notkuvien pöytien äärellä. Lopputuloksena oli kuitenkin rehevä ja runsas salaatti, jonka kylkeen sopii lasi Asio Otus Bianco -valkoviiniä. Salaatissa on hummuksesta inspiroitunut kikherne-avokado-tahna, persiljaa, pekoniin käärittyjä herkkusieniä, sinihomejuustokastike, syötäviä kukkia sekä mansikkaa.
Pipalle haastavinta salaattitehtävässä oli sen alkuosuus, sillä hänelle iski valinnanvaikeus grillituotteista notkuvien pöytien äärellä. Lopputuloksena oli kuitenkin rehevä ja runsas salaatti, jonka kylkeen sopii lasi Asio Otus Bianco -valkoviiniä. Salaatissa on hummuksesta inspiroitunut kikherne-avokado-tahna, persiljaa, pekoniin käärittyjä herkkusieniä, sinihomejuustokastike, syötäviä kukkia sekä mansikkaa.

Pipan vahvuus ruuanlaitossa on hyvä perussuorittaminen.

– Ajattelin kuitenkin tänään hypätä epämukavuusalueelle ja tehdä jotain ihan sekopäistä. Pahinta mitä voisi sattua olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni.

Grillaamisen ohessa Meri-Tuuli myöntää joskus ennen kuvauksia syöneensä suolapaloja sen toivossa, että iho olisi seuraavana päivänä turvotuksen ansiosta kimmoisampi. – Ei se kyllä noin mene, Pippa nauraa ja kumoaa puheet ”luonnon-botoksista”.
Grillaamisen ohessa Meri-Tuuli myöntää joskus ennen kuvauksia syöneensä suolapaloja sen toivossa, että iho olisi seuraavana päivänä turvotuksen ansiosta kimmoisampi. – Ei se kyllä noin mene, Pippa nauraa ja kumoaa puheet ”luonnon-botoksista”.

Seiskan Grillisota: Pippa Laukka loihtii supersalaatin – ”Tällä pärjäisi autiolla saarella vaikka vuoden”

Loihtii supersalaatin

Helposti syötävän kokoisia suupaloja pilkkova Pippa ei välitä siitä, että salaattiin ei saakaan laittaa kurkkua tai tomaattia. Hän nappaa herkkusieniä, käärii ne pekoniin ja laittaa grilliin. Myös Pippa luottaa Poppamiehen dippijauheeseen kastikkeessaan. Ruokaisuutta hänen salaattiinsa tuovat kikherneistä ja avokadoista tehty hummustahna.

Suomalaisille vieraampaan endiiviinkin hän tarttuu epäröimättä.

– Laitan päälle vielä persiljaa, josta saa rautaa. Tästä tuli oikea ravintoainekavalkadi. On vitamiineja ja hivenaineita. Tällä salaatilla pärjäisi autiolla saarella vaikka vuoden.

Meri-Tuuli maistelee Pipan salaattia ja sanoo sen sopivan täydellisesti juhannussalaatiksi.

Tällaista on Seiskan Grillisodan kulisseissa! Pippa Laukka hyppäsi epämukavuusalueelle: Pahinta olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni

Jättiyllätys päätehtävässä

Kun Sampo ja Pippa valmistautuvat pääruokaan, Meri-Tuuli laittaa kilpailijoiden eteen parin kumihanskoja.

– Apua, onko seuraavaksi joku lääkäritehtävä?! Sampo hätäilee.

Kello pyörähtää käyntiin, ja kisaajien tehtävänä on valmistaa Keski Paahtorinkeleistä burgerit, jotka Sampo ja Pippa voivat täyttää haluamallaan tavalla. Heti tehtävän alussa kaksikko tekee kuitenkin jättimäisen yllätyspäätöksen, kun he lyövät voimansa yhteen.

– Sota on ohi, ja nyt on rauha, kisaajat julistavat.

Kolmikon grillailuista ei naurua ja hauskoja juttuja puuttunut. Julkkiskilpailijat saivat valmistaa annoksensa lintujen laulun ja kesäauringon ihanassa syleilyssä.
Kolmikon grillailuista ei naurua ja hauskoja juttuja puuttunut. Julkkiskilpailijat saivat valmistaa annoksensa lintujen laulun ja kesäauringon ihanassa syleilyssä.

Pihvi perunasta

Työnjaossa Sampo vastaa Wotkin’sin jauhelihasta tehtävistä burgeripihveistä. Pippa puolestaan ottaa vastuun lihattomasta versiosta, jota varten hän pyörittää Rooty-perunahipuista ja feta-juustosta muhkean ”pihvin”.

– Miten ihmeessä sait noin tasaisen ja pyöreän pihvin perunasta, Meri-Tuuli ihmettelee aikaansaannosta.

Sampo ja Pippa hautasivat hetkeksi kisakirveet, kun he tarttuivatkin yhteistuumin grillitarvikkeisiin. – Syötävät kukat ovat salainen aseeni, Sampo heitti. – Oi, miten ihanan näköisiä, Pippa kehui oitis.
Sampo ja Pippa hautasivat hetkeksi kisakirveet, kun he tarttuivatkin yhteistuumin grillitarvikkeisiin. – Syötävät kukat ovat salainen aseeni, Sampo heitti. – Oi, miten ihanan näköisiä, Pippa kehui oitis.

Tuomari kehuu myös mehevien lihapihvien ulkomuotoa.

Seiskan Grillisota: Burgeritehtävä haastaa Pippa Laukan ja Sampo Marjomaan

Koristeet kukista

Kumpikin kisaajista puuhaa grillin äärellä vuoronperään, kunnes lautaselle ilmestyvät kukilla koristellut kauniit rinkeliburgerit, joiden lisukkeena on Mummon ranskalaisia. Pipan oma burgeri muistuttaa hänestä tuulahdusta Havaijilta mukanaan trooppisia makuja.

– Se on kuin meri ja maa löisivät kättä yhteen pihvin fetan ja ranskalaisten päällä olevan cheddarin muodossa, lääkäri kuvailee.

Sampon burgerilla on nimikin, ”rauhan burgeri”.

– Pihvin kypsyys on täydellinen. Lautasen koillispuolella oleva Poppamiehen Roasted Garlic -majoneesi olisi ehkä voinut olla hampparin välissä, Meri-Tuuli puntaroi.

Pipan rinkeliburgerin pihvi on muotoiltu innovatiivisella tavalla fetasta ja Rooty-perunahipuista. Pääruuan makuja säestää Fat Lizardin oluet, ja Hartwall Viinisi -laatuviinit. Kilpailijat maistoivat Asio Otus -punaviiniä purilaisten kanssa.
Pipan rinkeliburgerin pihvi on muotoiltu innovatiivisella tavalla fetasta ja Rooty-perunahipuista. Pääruuan makuja säestää Fat Lizardin oluet, ja Hartwall Viinisi -laatuviinit. Kilpailijat maistoivat Asio Otus -punaviiniä purilaisten kanssa.

Jälkiruoka ratkaisee

Seiskan Grillisota huipentuu jännittävään jälkiruokajaksoon, jossa Pippa ja Sampo ottavat mittaa toisistaan jälkiruuan parissa.

– Odotan mukana olevan jokin traumaattinen komponentti, että jotain viedään taas pois, Sampo arvelee.

Meri-Tuulilla onkin jälleen taskussaan pieni juonenkäänne.

– Ensin erottelette minulle mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi kananmunan valkuaiset keltuaisista. Kun kulhossa on kolmen munan valkuaiset, pääsette jatkamaan tehtävää: te koristelette kesäiset pavlovat!

Kumpikin osallistuja sai hauskan ja vauhdikkaan grillaushaasteen päätteeksi pullot Asio Otus Extra Dry -kuohuviiniä ja Seiskan tuotelahjat.
Kumpikin osallistuja sai hauskan ja vauhdikkaan grillaushaasteen päätteeksi pullot Asio Otus Extra Dry -kuohuviiniä ja Seiskan tuotelahjat.

Kilpailijat ovat silminnähden ottaneet taas kilpailuasenteen tehtävään, ja ilmassa on innostusta.

– Miten tämä munatehtävä jännittääkin minua? Sampo myöntää.

Kuvankauniit ja herkät jälkiruuat antoivat kilpailijoille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan, kun he tuunasivat omannäköiset pavlovansa. Pipan kermavaahdon seassa on kaurafraichea, kun taas Sampo lisäsi pavlovaansa ananasta ja appelsiinimehua.
Kuvankauniit ja herkät jälkiruuat antoivat kilpailijoille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan, kun he tuunasivat omannäköiset pavlovansa. Pipan kermavaahdon seassa on kaurafraichea, kun taas Sampo lisäsi pavlovaansa ananasta ja appelsiinimehua.

– Lääkärinä voin sanoa, että tässä ei ole lusikkaa mukana… Pippa lohduttaa ja nauraa.

Kumpi erottelee valkuaiset nopeammin? Entä miten jälkiruuat onnistuivat? Ja kuka lopulta kaappaa itselleen koko kilpailun voiton?

Se selviää Seiskan Grillisodan finaalijaksossa, joka ilmestyy 22.6. Katso jakso osoitteesta Seiska.fi!

Kaupallinen yhteistyö

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan