Tällaista on Seiskan Grillisodan kulisseissa! Pippa Laukka hyppäsi epämukavuusalueelle: Pahinta olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni

Suussa sulavia herkkuja sekä kiperää kisailua on taas luvassa, kun kaksi julkkista pääsee mittelöimään grillikilpailun voitosta.
Kaupallinen yhteistyö
On taas aika pistää grillit kuumiksi ja vartaat valmiiksi, sillä Seiskan Grillisota palaa uuden tuotantokauden muodossa tutussa osoittesessa seiska.fi. Tällä kaudella mittaa toisistaan ottavat koko kansan tuntemat julkkikset: lääkäri Pippa Laukka sekä suosikkijuontaja ja näyttelijä Sampo Marjomaa.
Uusimman kauden luotsaa ja tuomaroi julkkiskokki Meri-Tuuli Väntsi, joka arvostelee kilpailijoiden valmistamat herkut maun, ulkonäön sekä tuoksun perusteella. Kisa käydään kolmessa osassa; ensin alkuruuan, sitten pääruuan ja loppuhuipennuksena jälkiruuan parissa.

Kisa käyntiin salaatilla
Aivan ensimmäisenä taitonsa pääsee esittelemään Sampo. Meri-Tuuli antaa hänelle tehtäväksi valmistaa mehevä salaatti.
– Pahinta, mitä voisi tapahtua, on se, että syttyisin palamaan, juontaja pohtii ennen suoritustaan.
Meri-Tuuli yllättää kertomalla, että tehtävään tulee kuitenkin pieni haaste. Sampo ei saa käyttää salaatissaan kurkkua tai tomaattia. Aikaa ruuanlaittoon on 20 minuuttia.
– Aijaa, luulin että minun käteni sidotaan tai jotain, Sampo heittää.

– Voin mä sitoa, jos halutaan, Meri-Tuuli vinoilee.
Vitsit sikseen, sillä tuomari haluaa kilpailijalta kesäisen ja ruokaisan alkuruuan.
– On minulla joku idea tähän, mutten tiedä, kuinka kesäinen se on. En välitä vuodenajoista, Sampo veistelee ja heittää kaulakorunsa nurmikolle uhmakkaasti.
Pyöreän halloumin pilkottuaan Sampo tarttuu Poppamiehen dippijauheeseen ja kyhää maistuvalta näyttävän kastikkeen.
– Miksi lukea ohjeita, kun voi elää vaarallisesti, Sampo tokaisee ja kumoaa jauheen jogurttiin.
Auringonkukansiemenet hän viskaa paistinpannulle ja grilliin.
– Tähän voisi heittää siemenistä jonkun härskin vitsin, mutta jätetään sen nyt väliin, kun tämä on perheohjelma…. juontaja sanailee.
– Tämä ei ollut perheohjelma enää ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, Meri-Tuuli hekottaa.
Juuri ennen ajan loppumista Sampo viimeistelee annoksensa sinihomejuustokastikkeellaan.
– Teen tällaista Jamie Oliver -tyylistä miehekästä roiskintaa, hän lohkaisee lusikoidessaan soossia lautaselle.

”En ole grillaaja”
Seuraavaksi kokkausvuoroon astuva Pippa on laittanut arkiruokaa pienestä pitäen, mutta grillaamisessa hän myöntää olevansa aika huono.
– Olen ulkoistanut sen jollekin muulle, hän alustaa ennen tehtävää.
Ennen kaikkea julkkislääkäri on tullut Grillisotaan pitämään hauskaa sekä nauttimaan hyvästä seurasta, kesästä, juomasta ja ruuasta.
– Mutta en tiedä, olenko minä se, joka tekee sitä hyvää ruokaa.

Pipan vahvuus ruuanlaitossa on hyvä perussuorittaminen.
– Ajattelin kuitenkin tänään hypätä epämukavuusalueelle ja tehdä jotain ihan sekopäistä. Pahinta mitä voisi sattua olisi, että polttaisin sormeni ja päreeni.

Loihtii supersalaatin
Helposti syötävän kokoisia suupaloja pilkkova Pippa ei välitä siitä, että salaattiin ei saakaan laittaa kurkkua tai tomaattia. Hän nappaa herkkusieniä, käärii ne pekoniin ja laittaa grilliin. Myös Pippa luottaa Poppamiehen dippijauheeseen kastikkeessaan. Ruokaisuutta hänen salaattiinsa tuovat kikherneistä ja avokadoista tehty hummustahna.
Suomalaisille vieraampaan endiiviinkin hän tarttuu epäröimättä.
– Laitan päälle vielä persiljaa, josta saa rautaa. Tästä tuli oikea ravintoainekavalkadi. On vitamiineja ja hivenaineita. Tällä salaatilla pärjäisi autiolla saarella vaikka vuoden.
Meri-Tuuli maistelee Pipan salaattia ja sanoo sen sopivan täydellisesti juhannussalaatiksi.

Jättiyllätys päätehtävässä
Kun Sampo ja Pippa valmistautuvat pääruokaan, Meri-Tuuli laittaa kilpailijoiden eteen parin kumihanskoja.
– Apua, onko seuraavaksi joku lääkäritehtävä?! Sampo hätäilee.
Kello pyörähtää käyntiin, ja kisaajien tehtävänä on valmistaa Keski Paahtorinkeleistä burgerit, jotka Sampo ja Pippa voivat täyttää haluamallaan tavalla. Heti tehtävän alussa kaksikko tekee kuitenkin jättimäisen yllätyspäätöksen, kun he lyövät voimansa yhteen.
– Sota on ohi, ja nyt on rauha, kisaajat julistavat.

Pihvi perunasta
Työnjaossa Sampo vastaa Wotkin’sin jauhelihasta tehtävistä burgeripihveistä. Pippa puolestaan ottaa vastuun lihattomasta versiosta, jota varten hän pyörittää Rooty-perunahipuista ja feta-juustosta muhkean ”pihvin”.
– Miten ihmeessä sait noin tasaisen ja pyöreän pihvin perunasta, Meri-Tuuli ihmettelee aikaansaannosta.

Tuomari kehuu myös mehevien lihapihvien ulkomuotoa.
Seiskan Grillisota: Burgeritehtävä haastaa Pippa Laukan ja Sampo Marjomaan
Koristeet kukista
Kumpikin kisaajista puuhaa grillin äärellä vuoronperään, kunnes lautaselle ilmestyvät kukilla koristellut kauniit rinkeliburgerit, joiden lisukkeena on Mummon ranskalaisia. Pipan oma burgeri muistuttaa hänestä tuulahdusta Havaijilta mukanaan trooppisia makuja.
– Se on kuin meri ja maa löisivät kättä yhteen pihvin fetan ja ranskalaisten päällä olevan cheddarin muodossa, lääkäri kuvailee.
Sampon burgerilla on nimikin, ”rauhan burgeri”.
– Pihvin kypsyys on täydellinen. Lautasen koillispuolella oleva Poppamiehen Roasted Garlic -majoneesi olisi ehkä voinut olla hampparin välissä, Meri-Tuuli puntaroi.

Jälkiruoka ratkaisee
Seiskan Grillisota huipentuu jännittävään jälkiruokajaksoon, jossa Pippa ja Sampo ottavat mittaa toisistaan jälkiruuan parissa.
– Odotan mukana olevan jokin traumaattinen komponentti, että jotain viedään taas pois, Sampo arvelee.
Meri-Tuulilla onkin jälleen taskussaan pieni juonenkäänne.
– Ensin erottelette minulle mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi kananmunan valkuaiset keltuaisista. Kun kulhossa on kolmen munan valkuaiset, pääsette jatkamaan tehtävää: te koristelette kesäiset pavlovat!

Kilpailijat ovat silminnähden ottaneet taas kilpailuasenteen tehtävään, ja ilmassa on innostusta.
– Miten tämä munatehtävä jännittääkin minua? Sampo myöntää.

– Lääkärinä voin sanoa, että tässä ei ole lusikkaa mukana… Pippa lohduttaa ja nauraa.
Kumpi erottelee valkuaiset nopeammin? Entä miten jälkiruuat onnistuivat? Ja kuka lopulta kaappaa itselleen koko kilpailun voiton?
Se selviää Seiskan Grillisodan finaalijaksossa, joka ilmestyy 22.6. Katso jakso osoitteesta Seiska.fi!
Kaupallinen yhteistyö