fbq
Tällaisia ovat Suomen suosituimmat Google-haut!
Tällaisia ovat Suomen suosituimmat Google-haut!

Tällaisia ovat Suomen suosituimmat Google-haut!

Laulaja Sanni nousi vuonna 2015 sekä haetuimpien että trendaavimpien henkilöiden listalle.

Myös sote, isis ja yhteiskuntasopimus puhuttivat suomalaisia. Ruokaohjeista eniten googlattiin kukkakaalipitsaa ja siemennäkkäriä, joten terveys ja hyvät elämäntavat ovat fitness-buumin vanavedessä edelleen pinnalla.

- Suomessa on tehty yli 10 miljardia hakua kuluneen vuoden aikana. Siksi hakua voi pitää maan suurimpana kuluttajabarometrinä, joka kertoo mikä meitä suomalaisia kiinnostaa, Googlen operatiivisesta toiminnasta vastaava johtaja Hanna Kivelä toteaa lehdistötiedotteessa.

Haku tehdään yhä useammin mobiililaitteella.

- Haut ovat yhä enemmän sidottuina tiettyyn hetkeen ja kuluttajan arkiseen tarpeeseen. Mobiili on tärkein väline juuri sillä hetkellä, kun haluamme oppia, löytää, tehdä tai ostaa jotain. Kosketamme puhelinta keskimäärin 150 kertaa päivässä ja sen myötä oletus on, että vastaus tulee välittömästi. Kansainvälisesti Googlen hauista jo yli puolet tehdään mobiilisti. Tämä kertoo siitä, miten kuluttajakäyttäytyminen monimuotoistuu jatkuvana trendinä.

“Googlen haetuimmat” sisältää kahdenlaisia listauksia - haetuimmat ja trendaavimmat.

Haetuimmat-lista on järjestetty hakumäärien mukaan. Trendaavimmat-listat puolestaan sisältävät nopeimmin nousseet haut, eli ne hakusanat, jotka ovat kasvattaneet suhteellisesti eniten hakuja edelliseen vuoteen verrattuna.

Siinä missä haetuimpien sanojen listat muuttuvat hitaammin, listat nopeimmin nousseista sanoista kuvaavat vuoden puheenaiheiksi nousseita ilmiöitä.

Soten ja yhteiskuntasopimuksen sekä isisin ja je suis charlien lisäksi googlattuja aiheita olivat myös omakanta, kansalaisaloite sekä Sipilän puhe. Sipilän lisäksi poliitikoista nousi trendaavien henkilöiden listalle myös Immonen ja Kankaanniemi.

Hakuja tehdään usein aiheista, joita ei aina kehtaa muilta kysyä: miten tehdään lapsia, fritsu, kielari tai poikavauva. Tai: kuinka kertoa raskaudesta vanhemmille.

Kaikkein haetuimpien henkilöiden listalla ykköspaikkaa pitää edelleen Robin, mutta uutena listalle nousivat muun muassa Sanni, Venla Savikuja, Antti Tuisku, Isac Elliot sekä Jari Sillanpää.

Trendaavimpien henkilöiden listalla olivat esimerkiksi Minna Turunen ja Sanni.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy