Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti
Edullinen ateria neljälle, hyvää ruokahalua!
Lapsuudessa meillä tehtiin nötkötistä juuri tätä laatikkoa, lihakeittoa ja ruisleivän päälläkin sitä joskus oli.
Opiskeluaikoina 90-luvulla olen tainnut viimeksi tällä äidin reseptillä kokkailla. Löytyykö sinulta nötköttimuistoja?
Helposti syntyvä herkku alle seitsemällä eurolla – katso Saariston Martan resepti
Nötköttilaatikko
Raaka-aineet ateriaan:
400 g purkki naudan- ja sianlihasäilykettä (3,55 €)
10 isoa perunaa (1,50 €)
3 sipulia (0,35 €)
Kokonaisia maustepippureita
Suolaa
Noin litra täysmaitoa (1,00 €)
3 kananmunaa (0,50 €)
Korppujauhoja
Tee nötköttilaatikko näin:
Kuori perunat ja sipulit. Leikkaa perunat paksuhkoiksi siivuiksi ja sipulit lohkoiksi. Pilko nötkötti paloiksi. Ota iso vuoka, johon laittelet kaikki paloitellut ainekset sekaisin. Joukkoon nakkaat myös toistakymmentä maustepippuria ja suolaakin voit jo kerroksiin hieman ripsutella. Asettele laatikon päälimmäiseksi perunaa. Sekoita kulhossa munat maidon sekaan. Kaada munamaitoa laatikon päälle sen verran, että ylimmäiset perunat melkein peittyvät. Ropsuttele pinnalle vielä korppujauhoja. Paista uunissa 200 asteessa kypsäksi 1,5 tuntia tai niin kauan, kunnes munamaito on imeytynyt perunoihin ja nötköttilaatikon pinta on kauniin rapeanruskea. Tarjoilun kylkeen passaavat hyvin punajuuret ja suolakurkut.
Hinta yhteensä 6,90 €