Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti

Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti

Edullinen ateria neljälle, hyvää ruokahalua!

Mainos
Mainos päättyy

Lapsuudessa meillä tehtiin nötkötistä juuri tätä laatikkoa, lihakeittoa ja ruisleivän päälläkin sitä joskus oli. 

Opiskeluaikoina 90-luvulla olen tainnut viimeksi tällä äidin reseptillä kokkailla. Löytyykö sinulta nötköttimuistoja?

Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti

Helposti syntyvä herkku alle seitsemällä eurolla – katso Saariston Martan resepti

Mainos
Mainos päättyy

Nötköttilaatikko

Raaka-aineet ateriaan:

400 g purkki naudan- ja sianlihasäilykettä (3,55 €)

10 isoa perunaa (1,50 €)

3 sipulia (0,35 €)

Kokonaisia maustepippureita

Suolaa

Mainos
Mainos päättyy

Noin litra täysmaitoa (1,00 €)

3 kananmunaa (0,50 €)

Korppujauhoja

Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti

Tee nötköttilaatikko näin:

Kuori perunat ja sipulit. Leikkaa perunat paksuhkoiksi siivuiksi ja sipulit lohkoiksi. Pilko nötkötti paloiksi. Ota iso vuoka, johon laittelet kaikki paloitellut ainekset sekaisin. Joukkoon nakkaat myös toistakymmentä maustepippuria ja suolaakin voit jo kerroksiin hieman ripsutella. Asettele laatikon päälimmäiseksi perunaa. Sekoita kulhossa munat maidon sekaan. Kaada munamaitoa laatikon päälle sen verran, että ylimmäiset perunat melkein peittyvät. Ropsuttele pinnalle vielä korppujauhoja. Paista uunissa 200 asteessa kypsäksi 1,5 tuntia tai niin kauan, kunnes munamaito on imeytynyt perunoihin ja nötköttilaatikon pinta on kauniin rapeanruskea. Tarjoilun kylkeen passaavat hyvin punajuuret ja suolakurkut.

Hinta yhteensä 6,90 €

Mainos
Mainos päättyy
Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti
Mainos
Mainos päättyy
Ladataan