fbq
Krista Pärmäkoski

Taas tulossa tilipäivä! Ikaalisten kaupunginjohtaja innostui Krista Pärmäkosken pronssimitalista: ”Illalla on kaupunginhallituksen kokous”

Pyeongchangin talviolympialaisista ei etukäteen odotettu suomalaisittain rankkaa mitalisadetta, mutta jo avauspäivät toivat tullessaan menestystä.

Viimeksi varhain maanantaiaamuna (12.1.) Enni Rukajärvi nappasi pronssia lumilautailun slopestylen finaalissa.

Enni Rukajärveä naurattaa matkalla pankkiin – taas kymppitonnin bonus Kuusamolta? ”Loistavaa pr-työtä kotipitäjän puolesta”

Sinivalkoisen urheilukansan riemunkiljahdukset olivat alkaneet jo aiemmin heti kisojen avauskisassa lauantaina, kun Krista Pärmäkoski punnersi niin ikään väkisin pronssille naisten yhdistelmäkisassa. Kyseessä oli hiihtäjän ensimmäinen henkilökohtainen olympiamitali.

Krista Pärmäkoski

Sekä Enni että Krista nettoavat suorituksestaan kelpo tilin. Pelkästään Suomen olympiakomitealta on luvassa kummallekin mehevät 20 000 euroa pronssimitalista. Lisää voi olla tulossa, mikäli mitalisade jatkuu: hopeasta maksetaan 30 tonnia ja kullasta peräti 50 000 euroa.

Kokonaan oma lukunsa ovat sponsoreilta, yhteistyökumppaneilta ja urheilusankareiden kotipaikkakunnilta ropisevat bonusrahat. Kun esimerkiksi Krista vuosi sitten tuuletti Lahdessa MM-hopeaa, kotikaupunki Ikaalisissa viriteltiin välittömästi valmiiksi 10 000 euron palkintostipendi.

– Ilman muuta muistamme Kristaa tälläkin kertaa, Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen vakuuttaa Seiskalle.

Krista Pärmäkoski (oik.) paineli pronssille. Rinnalla olympiahopeaa saavuttanut Marit Björgen (vas.) sekä olympiavoittaja Charlotte Kalla.
Krista Pärmäkoski (oik.) paineli pronssille. Rinnalla olympiahopeaa saavuttanut Marit Björgen (vas.) sekä olympiavoittaja Charlotte Kalla.

– Toki olympialaiset ovat vielä kesken, joten katsotaan, millainen kokonaispotista muodostuu.

Ikaalisten kaupunginhallituksessa aletaan pian hieroa aivonystyröitä kuuman palkintoperunan tiimoilta.

– Meillä on tänä iltana hallituksen kokous, ja vaikkei tämä (palkinto)asia olekaan varsinaisella asialistalla, siitäkin varmasti keskustellaan kokouksen yhteydessä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pärmäkoski pistää taatusti parasta pöytään myös tulevissa kisoissaan: 10 kilometrin vapaalla, 30 kilometrin perinteisessä ja naisten viestijoukkueessa. Myös kansan mitalinälkä on valtava, ja sitä ruokitaan Ikaalisissa Valkean ruusun koululla.

Krista Pärmäkoski

– Meillä on siellä luvassa kisastudio, jotta kuntalaiset pääsevät katsomaan kisoja hyvässä tunnelmassa. Ja toki myös kansanjuhlaa sitten, kun Krista palaa kotiin, Tolonen lupaa.