fbq

Susanna Laine avautuu Annassa rahahuolistaan: "Miten selviän tästä?"

Toimittaja- ja juontajakaunotar Susanna Laine on ollut asuntosijoittaja vuosikymmenet, ja kertoo nyt, millä koettaa pitää paineet kurissa.

Juontaja, toimittaja ja näyttelijä Susanna Laine, 42, yllättää Anna-lehden haastattelussa kertomalla olevansa asuntosijoittaja. Ensimmäiseen, jo 19-vuotiaana Helsingistä  ostamaansa kämppään hän otti ison lainan.

– Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta yrittäjätaustaisesta perheestä. Sisälläni asuu eteläpohjalainen autokauppias. Tykkään ottaa riskejä, Susanna kertoo Annassa.

Teini-ikäisenä ostetun ensiasunnon jälkeen hänelle on kertynyt useita sijoituskämppiä parinkymmenen vuoden ajan. Vuokralla olleet asunnot ovat nyt muuttaneet luonnettaan hänen portfoliossaan, sillä taloustilanne on muuttunut.

Suosikkijuontaja muistelee, miten nuorempana eli huolettomammin, kun maksettavana oli vain yksi asunto. Hän tunnustaa, että tämän vuoden kevät on ollut vaikea. Korkojen nousu vei yöunia välillä kokonaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Meni viikkoja, kun mietin, miten tulen tästä selviämään. Seurailin tilannetta, luin artikkeleita ja katsoin, miten muut reagoivat.

Kaksi keinoa helpottaa

Helpotuksen toi oivallus, että hän ei voi tilanteelle mitään.

– On vain venytettävä penniä, hän toteaa Annassa.

Suosikkijuontajan toinen selviytymiskeino on vaikuttaa siihen, mihin sitten voi vaikuttaa, eli omien kierrosten laskeminen tutuilla keinoilla kuten urheilulla.

Hätääntyneenä tai levottomana Susanna saattaa siivota koko kämpän ja kovimmissa tilanteissa sen jälkeen lähteä vielä juoksemaankin.

Vaikka korkopaineet veivät yöunet, urheilu auttoi Susannaa sietämään sivubisneksen riskit.
Vaikka korkopaineet veivät yöunet, urheilu auttoi Susannaa sietämään sivubisneksen riskit.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy